6 mai 2024, 16:12

Colinele Transilvaniei, noua destinație ecoturistică din Romania. A doua ca mărime după Delta Dunării

Trei județe, 260.000 de hectare de arii naturale protejate, 44 de comunități care oferă experiențe de suflet pentru turiștii români și străini. Biserici fortificate, situri UNESCO, case săsești tradiționale renovate și transformate în pensiuni, 600 de kilometri de trasee turistice marcate, pentru drumeție sau cicloturism, într-un peisaj natural pe care oamenii l-au menținut aici de sute de ani.

Acestea sunt câteva dintre atributele Colinelor Transilvaniei, noua destinație ecoturistică care a primit certificarea de la Ministerul Turismului, anunță bizbrasov.ro.

Zona se întinde pe o parte din teritoriul județelor Brașov, Mureș și Sibiu și este delimitată geografic de râurile Târnava Mare, Olt și bazinul Hârtibaciu.

Certificarea, obținută în urma unui proces de evaluare, recunoaște “dezvoltarea destinației Colinele Transilvaniei pe principii durabile” și va putea fi folosită în promovarea experiențelor turistice în zonă pe o perioadă de trei ani.

În ultimii cinci ani procentul celor care vin în zonă de mai multe ori pe an a crescut de 4 ori, iar durata vizitelor de peste 3 nopți s-a dublat. Astfel operatorii locali de turism, care promovează standarde ridicate, sunt încurajați să continue,  iar comunitățile recunosc valoarea naturii și a obiceiurilor pe care le păstrează.

Certificarea destinațiilor de ecoturism în România este realizată de Ministerul Turismului pentru a promova zone în care se dezvoltă un turism sustenabil, bazat pe valori ale ariilor naturale protejate și ale comunităților locale. În prezent există alte trei destinații certificate în țara noastră, alături de Colinele Transilvaniei, și anume Țara Hațegului – Retezat, Țara Dornelor și Eco-Maramureș.

Sursa foto: bizbrasov.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol