9 august 2020, 8:44

Colinele viticole din Prosecco, înscrise pe lista Patrimoniului UNESCO. Un basarabean, unul dintre cei mai mari producători al celui mai solicitat vin din ultimii ani

Colinele viticole din Prosecco, amenajate de secole la nord-est de Veneţia, au fost înregistrate recent pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, relatează dcnews.

Cel mai solicitat vin spumant din lume

Vinul frizzante foarte aromat a devenit în mod oficial, în anul 2015, cel mai cerut vin spumant din lume. Peisajul din zona unde se produce este, însă, unul deosebit. Colinele se întind pe o distanță de 30 de kilometri, informează Europa FM.

Un basarabean este unul dintre cei mai mari producători al celui mai solicitat vin din ultimii ani

Basarabeanul Vasile Dragan a preluat 70% din acţiunile vinăriei Contarini din Italia. În momentul achiziţiei, Contarini producea 26 milioane de sticle de vin pe an, în mare parte din gama considerată ieftină. Dragan a schimbat strategia și a redus 80% din producţie, punând accent pe vinuri spumante de calitate. Peste trei ani, capacitatea de producţie a crescut la 15 milioane de sticle de spumante de calitate, conform finewine.md.

Sursă cover foto: Academia Bărbaților


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.