24 iunie 2022, 20:31

Colonelul care îi căra ”servieta nucleară” lui Putin, găsit împușcat în cap cu un pistol cu bile. Probabil locuia la parter…

Încă un incident (să-i zicem dubios) în Rusia. O sinucidere. Nu, nu este vorba de un plonjon de la fereastră, ci de un fost militar care s-a împușcat în cap în propria-i bucătărie. Cazul este cu atât mai ciudat cu cât este vorba de colonelul Vadim Zimin, cel care obișnuia să poarte servieta cu codurile nucleare ale lui Vladimir Putin, scrie The Mirror.

Colonel în retragere al Serviciului Federal de Securitate (FSB), Zimin, în vârstă de 53 de ani, era responsabil de transportul servietei care îl însoțește întotdeauna pe președintele Rusiei.

El avea o “vechime” de 30 de ani în acest job, îndeplinind această sarcină încă de pe vremea lui Boris Elțîn.

Zimin a fost găsit în bucătăria apartamentului său din Krasnogorsk, regiunea Moscova, în seara zilei de miercuri, 22 iunie.

Presa rusă de stat a relatat că oficialul „a încercat să se sinucidă” și a fost descoperit de fratele său „într-o baltă de sânge”.

Zimin ar fi suferit o rană prin împușcare la cap. Culmea, în apropiere a fost găsit un pistol pneumatic Izh 79-9TM. Makarich (a nu se confunda cu Macarov, arma standard a URSS) este o armă neletală, care trage cu gloanțe de cauciuc. Totuși, de la distanță mică, aceasta poate deveni periculoasă.

Este posibil ca incidentul să nu aibă conotații politice. Recent, s-a anunțat că Zimin va fi cercetat penal pentru luare de mită, în legătură cu noua sa funcție în cadrul serviciului vamal, iar colonelul a fost plasat în arest la domiciliu.

În ultima vreme în Rusia au avut loc mai multe incidente și decese misterioase în care au fost implicați oficiali ruși de rang înalt și oameni de afaceri legați de Putin.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol