24 septembrie 2020, 5:54

Comoara din adâncuri. Un sat scufundat din Italia iese la suprafață câte puțin în fiecare zi (FOTO)

După ce a fost părăsit de mai bine de 70 de ani, un sat din secolul din secolul XIII, inundat intenționat odată cu construcția unui baraj pe cursul râului Edron, în Lucca, din regiunea Toscanei, începe să iasă la lumină, potrivit Lonely Planet.

Încă de la crearea laculului de artificial Vagli, pe fundul caruia se afla satul Fabbriche di Careggine, după ce acesta fusese părăsit de localnici, lacul a fost a mai fost golit în întregime doar de patru ori.

Totodată, compania care are în proprietate barajul a anunțat că intenționează să golească total lacul, începând cu anul viitori, pentru a atrage cât mai mulți turiști în zonă. Însă, până acum, reprezentanții acesteia nu au lansat un anunț oficial, în care să fie menționată și o dată specifică, mai multe detalii fiind oferite pe parcurs.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

The ruins that you see are the village of „Fabbriche di Careggine”, an Italian village that flooded in the 1940s and that might resurface again. The village of Fabbriche di Careggine (in English, Careggine Factories), located in the province of Lucca in Tuscany, is a 13th-century town that was abandoned in 1947. Due to the construction of a dam on the Edron river in that year, the nearby man-made Lake Vagli was flooded, and all the residents had to leave to nearby towns. Since its initial flooding, the lake has been drained four times: in 1958, 1974, 1983, and 1994. And soon, the lake will be emptied again, revealing the sunken ghost town beneath the water’s surface, Lonely Planet reported. Enel, the organization that owns the dam, said in a statement that there is a possibility of emptying the lake once again, most likely in 2021 Would you go visit this extraordinary site? . . . #ancientcivilization #underwater #underwaterruins #medieval #medievaltimes #ancienthistory #fabbrichedicareggine #vaglidisotto #history #historicalevent #archaeology #Italianvillage #lakeruins

O postare distribuită de MyTrueAncestry (@mytrueancestry) pe

Imaginile cu satul inundat care iese puțin câte puțin la lumină a stârnit o mulțime de reacții pe rețelele de socializare. În fond, cine nu și-ar dori să viziteze un asemenea loc?

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Fabbriche di Careggine, Italy 1994

O postare distribuită de Mauro Luigi Cecchi (@mauro_luigi_cecchi) pe

 

În anul 1994, satul a fost golit în întregime, iar sute de turiști, atât din Italia cât și din alte părți ale lumii, au venit atunci  să iziteze Fabbriche di Careggine, satul de sub ape.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

#foto1983#paesesommerso#fabbrichedicareggine#digadivagli#

O postare distribuită de Valter Cardieni (@cardienivalter) pe

Sursă Foto: lonelyplanet.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.