23 iunie 2024, 20:16

Concertul de Anul Nou de la Viena se desfășoară cu sala goală. Dar…cu aplauze online. O idee GENIALĂ!

Tehnica este cu atât mai minunată cu cât se pune mai mult în slujba umanității. Concertul de Anul Nou de la Viena se desfășoară cu sala goală. Aplauzele însă vor veni ONLINE de la milioane de spectatori, pentru a susține orchestra!

O veste excelentă la final de an: tradiţionalul Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va avea loc, ca de obicei, pe 1 ianuarie 2021, la ora 12.15 (ora României). El se va desfășura  în faţa unei Săli de Aur fără spectatori!

Asta nu înseamnă că orchestra  dirijată de Maestrul Riccardo Muti nu va avea parte de încurajările spectatorilor.

Concertul de Anul Nou de la Viena se desfășoară cu sala goală. Dar…

Radioteleviziunea austriacă ORF a imaginat un proiect special ce se adresează publicului din întreaga lume. Pentru prima dată, milioanele de oameni ce urmaresc acest concert în peste 90 de țări din întreaga lume, vor putea reacţiona, în direct, la interpretarea artiştilor.

În cadrul unei colaborări cu compania Poet Audio din Graz, producător de sisteme de sunet wireless de înaltă calitate, concertul va putea fi aplaudat live de spectatori.

Nu aveti altceva de făcut decât să vă înscrieți pe  www.mynewyearsconcert.com pentru a-i putea ovaţiona pe muzicienii Filarmonicii din Viena.

Aplauzele dvs.  vor fi difuzate atât în sala Musikverein cât şi în transmisiunea în direct a ORF. Sunetul colectiv al bătăilor din palme va fi generat de un software special instalat pe șase servere și va putea fi auzit în cele 20 de boxe amplasate în Sala de Aur.

Mai mult, aveţi posibilitatea să încărcaţi în avans, pe site-ul www.mynewyearsconcert.com, o fotografie care să vă exprime entuziasmul pentru concert. O selecţie din aceste imagini, cu informaţii despre localizarea geografică a spectatorilor, va fi prezentată de ORF în timpul aplauzelor LIVE, informează Forumul Cultural Austriac.

Citește și:

Jean-Michel Jarre propune concert de Anul Nou într-o Notre Dame virtuală


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol