4 mai 2024, 13:54

Consumul acestor trei plante are un efect pozitiv asupra rinichiilor

A fi diagnosticat cu boli de rinichi poate fi o provocare uriașă, atât pentru pacient, cât și pentru cei din jur.

Diagnosticul și gestionarea acestuia, în special în stadiile avansate ale bolii renale, au un impact grav asupra vieții lor, reducând capacitatea lor și a familiei, a prietenilor, de a participa la activități de zi cu zi precum munca, călătoria și socializarea, provocând în același timp numeroase efecte secundare problematice – de ex: oboseală, durere, depresie, tulburări cognitive, probleme gastrointestinale și probleme de somn.

Situația actuală în managementul și tratamentul bolilor renale are ca scop prelungirea longevității prin restabilirea sau substituirea funcției renale și asigurarea ameliorării insuficienței renale.

Această abordare centrată pe boală poate fi inadecvată, deoarece nu reflectă în mod satisfăcător prioritățile și valorile pacienților.

Persoanele care suferă de boli de rinichi doresc să poată trăi bine, să-și mențină rolul și funcționarea socială, menținând în același timp o aparență de normalitate și un sentiment de control asupra sănătății și bunăstării.

𝟑 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐫𝐢𝐧𝐢𝐜𝐡𝐢𝐢

𝐶𝑜𝑎𝑑𝑎-𝑐𝑎𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 (𝘌𝘲𝘶𝘪𝘴𝘦𝘵𝘶𝘮 𝘢𝘳𝘷𝘦𝘯𝘴𝘦)

În urmă cu 350 de milioane de ani, pe vremea dinozaurilor, în păduri creșteau tulpini de Coada-calului de mărimea unui copac.

Partea utilă a plantei este lăstarul verde. Datorită conținutului său extrem de ridicat de acid silicic, are un puternic efect astringent și de vindecare a rănilor, consideră medicii de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu-Gheorghe.

Are efecte benefice asupra tractului urinar și asupra organelor genitale masculine, cu efect ușor diuretic, putând fi utilizat eficient:

  •  în caz de boli inflamatorii ale tractului urinar, vezicii urinare, prostatei și rinichilor
  •  în caz de incontinență și enurezis nocturn la copii

𝑈𝑟𝑧𝑖𝑐𝑎 (𝘜𝘳𝘵𝘪𝘤𝘢 𝘥𝘪𝘰𝘪𝘤𝘢)

Urzicile au fost cunoscute și folosite încă din cele mai vechi timpuri, când se credea că oferă protecție și putere mistică. Rădăcinile și frunzele conțin ingrediente active precum: vitaminele C, B și K, steroizi, potasiu, calciu, acid silicic, lecitină, polizaharide, histamină și serotonină, printre multe altele.

Efecte:

  •  afecțiuni ale tractului urinar, inflamații, retenție urinară
  • hematopoietic și purificator al sângelui
  •  reglează nivelul de zahăr din sânge, acționând și asupra pancreasului.

Datorita efectului său ușor diuretic, favorizează eliminarea toxinelor din organism. Studiile clinice arată că utilizarea terapeutică a rădăcinii de urzică poate ameliora problemele urologice cauzate de mărirea prostatei.

Pentru ca urzica să nu își piardă proprietățile, ceaiul trebuie pregătit prin infuzie sau prin opărire.

𝑇𝑢𝑟𝑖𝑡̦𝑎 𝑚𝑎𝑟𝑒 (𝘈𝘨𝘨𝘳𝘪𝘮𝘰𝘯𝘪𝘪𝘢 𝘦𝘶𝘱𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪𝘢)

Este cunoscută în popor și ca: asprișoară, buruiană de friguri, cornățel, gălbenare de germe, coada racului, leușteanul muntelui, lipici sau sora fragilor

V-ați fi gândit vreodată că egiptenii cunoșteau și utilizau această plantă?

Turița mare poate ajuta împotriva bolilor bacteriene și inflamatorii ale vezicii urinare, reglează funcția ficatului și a bilei, protejează împotriva inflamațiilor.

Utilizată cu regularitate, previne formarea pietrelor și nisipului la rinichi; ajută la digestie și contribuie la buna funcționare a splinei. De asemenea, e adjuvant în tratarea amigdalitei și a durerilor în gât.

Nu folosiți niciodată strecurătoare metalică, dar puteți păstra ceaiul într-un termos metalic


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol