29 octombrie 2021, 0:36

Crăciun pe Stația Spațială Internațională. Cum sărbătoresc astronauții FOTO

Șapte astronauți au săbătorit Crăciunul, anul acesta, pe Stația Spațială Internațională.

Este vorba despre Kate Rubins, Michael Hopkins, Victor Glover Jr. și Shannon Walker, de la NASA, Soichi Noguchi de la agenția aerospațială din Japonia și cosmonauții ruși Sergey Kud-Sverchkov și Sergey Ryzhikov.

Sursă foto: cnn.com

Crăciun în spațiu

Astfel, anul acesta cei șapte astronauți au luat împreună cina de Crăciun și au vorbit cu familiile de acasă, potrivit CNN.

Cu toate acestea, astronauții cu experiență au povestit cum au petrecut sărbătorile de iarnă în spațiu, de-a lungul vremii și cum anumite tradiții s-au transmis de la un echipaj la altul.

Sursă foto: cnn.com

Primul Crăciun sărbătorit în spațiu a fost cel din 1968, când echipajul de pe Apollo 8 a transmis un mesaj live în Ajun, citind un rând din Biblie.

În 2019, Andrew Morgan a prins Crăciunul departe de Pământ, împreună cu Jessica Meir, Christina Koch, Alexander Skvortsov, Oleg Skripochka și Luca Parmitano. În săptămâna de Crăciun au ascultat colinde și au urmărit împreună filme clasice de sărbători pentru a crea o atmosferă festivă.

Sursă foto: cnn.com

Înainte de misiune, astronauții calculează din timp dacă experiența lor în spațiu va include și perioada sărbătorilor, pentru a urca în navă cu tot cu pachete de cadouri, pe care le țin ascunse.

Spre exemplu, Andrew Morgan știa că Luca Parmitano adoră un desert rusesc, un fel de budincă de ciocolată, așa că asta i-a oferit această prăjitură de Crăciun. De asemenea, a luat muzicuțe pentru toți membrii echipajului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.