CITIRE

Dialogul de dimineață – Diana Ilea, designer...

Dialogul de dimineață – Diana Ilea, designerul vedetelor

Un designer vestimentar folosește multiple abilități, precum: imaginația, precizia, gândirea independentă și totodată capacitatea de a lucra în echipă, pentru a produce mereu ceva nou.

„Croitoria este o sculptură, îmbrăcămintea este o operă de artă, dar nu nemuritoare, ci o creație efemeră. Moda trebuie să apară în fiecare an. Este o condiție pentru ca femeia și comerțul să trăiască” – spunea Coco Chanel.

Talentul trebuie însoțit permanent de cunoștințele dobândite în cadrul unei școli de specialitate. Astfel, Diana Ilea – un tânăr designer din Alba Iulia – a decis, în urmă cu șapte ani, să vină în Cluj pentru a studia moda la Universitatea de Artă și Design. În prezent, deține un atelier specializat de design și are diverse colaborări creative cu alți colegi de breaslă sau bloggeri. În timpul liber îi place să meargă la vernisaje de artă și să călătorească. Este o persoană extrem de activă și îi place să fie înconjurată de oameni pozitivi și creativi de la care poate învăța mereu lucruri noi.

Concepto este un brand care se adresează femeilor independente și puternice

Profesionalism și dedicare

Cred că această pasiune a fost mereu acolo, încă de când eram micuță obișnuiam să desenez pe pereții casei și să fac diverse materialități, însă s-a concretizat mai mult spre sfârșitul liceului când m-am întrebat care este lucrul care l-aș putea face toată viața fără să mă plictisesc; răspunsul fiind, evident, artă sau design. Înainte de facultate și chiar și în timpul acesteia am avut un job de Graphic Designer, iar după ce am absolvit Universitatea de Artă și Design, nu a durat mult și m-am alăturat echipei Concepto, echipă care a crezut în mine de la început și sunt mândră și recunoscătoare că am avut șansa să facem atât de multe proiecte frumoase.

Cele mai importante aspecte ale creațiilor Concepto

Concepto este un brand care se adresează femeilor independente și puternice, iar de fiecare dată când începeam o colecție nouă aveam în vedere acest lucru, și anume, construiam o siluetă feminină, dar în același timp ieșită din tipare, un fel de Xena contemporană. După finalizarea primelor serii dintr-o colecție nouă, creațiile ajung în magazinele colaboratoare din Los Angeles, Berlin, Viena și București.

Lady Gaga a purtat una din creațiile designerului român

Ținuta pe care Lady Gaga a purtat-o a fost aleasă de stilistul acesteia de la magazinul din Los Angeles, rochia făcând parte din colecția de Toamnă-Iarnă 2017. Pe scurt, este un efort colectiv al PR-ului și al brand-ownerilor ca produsele să ajungă acolo și mai departe să fie purtate de vedete. Personal am fost plăcut surprinsă și împlinită. Am simțit că fac pași mari în direcția pe care o doresc.

Planuri pentru următorii ani privind lumea artei vestimentare

Mi-am propus să mă redescopăr mereu, să fiu foarte deschisă și să învăț de la cei mai buni. Mă gândesc chiar să fac un internship la un brand internațional, în New York și să revin în țară să, punând în practică tot ceea ce am învățat. Mi-aș dori să fac mai multe colaborări cu colegii din industria creativă; colaborări ce nu presupun doar zona de fashion, ci chiar instalații de artă sau performance.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.