30 iunie 2022, 18:31

Cum arată IONIQ 6? Primele informații și liniile de design ale noului model Hyundai (FOTO + VIDEO)

În anticiparea lansării mondialedin luna iulie, Hyundai a dezvăluit astăzi designul celui de-al doilea model al gamei 100% electrice IONIQ. IONIQ 6 –„Electrified Streamliner”, așa cum este descris de către echipa Hyundai – are o silueta aerodinamică, pentru dezvoltarea autovehiculului fiind utilizate materiale sustenabile, în linie cu angajamentul producătorului pentru un viitor durabil.

Având că sursă de inspirație conceptul Prophecy, siluetaIONIQ 6 se caracterizează prin linii simple și o formă aerodinamică, pentru a exprimă ceea ce designerii Hyundai denumesc Emoțional Efficiency. Tema generală de design- „Ethical Uniqueness” – se remarcă prin estetică simplificată, care pune accent pe funcționalitate.

Coeficient aerodinamic de doar 0,21

IONIQ 6 are un coeficient aerodinamic de doar 0,21, datorită liniei joase a plafonului, clapetelor active, pasajelor roților, spoilerului, trenului de rulare, deflectoarelor și oglinzilor laterale digitale (disponibile opțional).

Tehnologia Hyundai Parametric Pixels (peste 700 de pixeli) este integrată în diverse componente, precum: faruri, lumini spate, senzori față, guri de ventilație, consola centrală. În plus, Parametric Pixel High-Mounted Stop Lamp (HMSL) conferă o alură spectaculoasă autovehiculului, atunci când este acționat sistemul de frânare. Caracterul distinctiv al modelului este accentuat de emblemă Hyundai, care dispune de un nou design.

Habitaclul – asemănător unui cocon – este confortabil și funcțional. Materialele durabile utilizate reflectă stilul de viață al clienților, care acordă o atenție deosebită soluțiilor de mobilitate sustenabilă, pentru îmbunătățirea experienței de condus.

Interior

Platforma E-GMP contribuie la maximizarea spațiului interior, iar podeaua plata permite crearea unui spațiu deschis, pentru confortul pasagerilor.

Structura interioară centrată pe nevoile pasagerilor este evidențiată de amplasarea ergonomică a unității de control. IONIQ 6 dispune de un ecran de 12 inchi, respectiv de un instrumentar de bord de 12 inchi. În plus, consola centrală oferă spațiu generos pentru depozitare.

Arhitectură de iluminare încorporează tehnologia Dual Color Ambient Lighting, pasagerii având posibilitatea de a alegedintre 64 de culori, respectiv șase teme. În plus, sistemul „4-dot Interactive Pixel Lights” (disponibil pe volan) oferă o experiență intuitivă pentru conducătorul auto.

Materiale sustenabile

Pentru dezvoltarea IONIQ 6 au fost utilizate materiale sustenabile:

–       exterior: vopsea provenită din reciclarea anvelopelor uzate, dar și pigment obținut din cărbune de bambus;

–       interior: piele eco, plastic reciclat, vopsea bio derivată din uleiuri vegetale, covorașele fiind realizate din plase de pescuit reciclate – o premieră pentru gama IONIQ.

Premieră mondială

Odată cu dezvăluirea designului, Hyundai lansează un material video 3D, care va putea fi vizionat pe ecranele digitale din trei locații emblematice la nivel mondial: K-POP Square – Seul, Piccadilly Circus – Londra și Big Kahuna – New York.

Premieră mondială va avea loc în luna iulie, specificațiile și tehnologiile modelului fiind dezvăluite la momentul respectiv.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol