CITIRE

Cum ne menținem mâinile calde și îngrijite pe parc...

Cum ne menținem mâinile calde și îngrijite pe parcursul iernii?

Iarna ne este tot mai greu să ne menținem corpul la o temperatură normală. Gerul își face simțită prezența rapid, iar mâinile reci constituie una dintre cele mai întâlnite probleme cu care ne confruntăm în acest sezon.

Specialista Mirela Vescan susține că frigul deshidratează pielea si dacă tenul este protejat cu fond de ten, atunci mâinile au nevoie de câteva trucuri simple pentru a avea aspectul dorit.

applying hand lotion

Mănușile reprezintă cea mai bună soluție pentru a-ți păstra mâinile la o temperatură optimă în timpul iernii. Acestea sunt un accesoriu indispensabil pentru mulți dintre noi și de aceea trebuie să fie făcute din materiale naturale, plăcute la textură și călduroase. Pentru un plus de căldură putem alege mănușile căptușite în interior.

O alimentație sănătoasă este esențială pentru a ne menține căldura în corp pe parcursul iernii. Alimente precum portocalele, ciocolata neagră, somonul și avocado stimulează circulația sângelui și nu ar trebui să lipsească din dietă. Pe langă acestea, este benefic pentru organism să consumăm ceapă și usturoi și să evităm pe cât posibil consumul excesiv de zahăr și sare.

Modul în care respirăm este un factor important ce ne ajută să avem mâinile calde. De aceea trebuie să știm că respirația într-un mod superficial poate fi cauza mâinilor reci. Cu cât respirăm mai profund, cu atât inspirăm mai mult oxigen în organism. În acest fel, oxigenul va fi transferat din plămâni în sânge, făcând transferul de căldură în întregul corp.

Mișcarea este o altă soluție. Dacă mâinile îți devin tot mai reci, începe să le miști. Totodată, o minge antistres este eficientă pentru mișcarea degetelor sau pentru exerciții facile de mână – strângerea și desfacerea pumnului – ce va duce la îmbunătățirea circulației sangvine în degete și implicit la creșterea temperaturii corpului.

Pentru a beneficia de rezultatele pe care ni le dorim este de preferat să oferim o atenție sporită îngrijirii mâinilor pe toată perioada sezonului rece. „Seara se poate face un gomaj al mainilor cu miere zaharisita sau cu un amestec de crema de maini si zahar tos. Dupa limpezire, mainile se sterg cu un servetel si se maseaza cu un cocktail de vitamine, serumuri si creme hranitoare. Daca exista o crema pe baza de colagen, trebuie folosita”, a declarat Mirela Vescan pentru ziare.com

 

 


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.