27 octombrie 2020, 6:14

Cum să vă curățați corect frigiderul

Frigiderul este una dintre cele mai importante zone pe care trebuie să vă concentrați atunci când vă curățați bucătăria. Conținând atât alimente crude și gătite, cât și băuturi și condimente, este vital ca electrocasnicul să fie menținut curat, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire.

Totuși, curățarea frigiderului nu este la fel de simplă ca și curățarea altor zone ale bucătăriei. Anumite produse nu ar trebui utilizate pentru curățarea frigiderului. Cu toate acestea, curățarea frigiderului nu trebuie să fie un proces descurajant. Acest articol explică ce produse sunt potrivite pentru curățarea frigiderului și câteva tehnici simple pentru a vă ajuta să realizați sarcina în cel mai scurt timp.

Pot folosi produse obișnuite de curățare a bucătăriei?

Activitățile zilnice de curățare sunt o parte importantă a menținerii unui frigider curat. Respectați un program de curățare și verificați frigiderul zilnic pentru a face față oricăror scurgeri noi folosind un produs de curățare special formulat.

Unele produse de curățare a bucătăriei, cum ar fi șervețelele dezinfectante care utilizează uleiuri citrice naturale, pot fi utilizate în interiorul frigiderului, în timp ce alte produse ar trebui evitate. Produsele de curățat pentru bucătărie pot fi foarte puternice, conținând multe substanțe chimice care distrug germenii obișnuiți din bucătărie.

Cu toate acestea, aceste produse nu trebuie să intre în contact, direct sau indirect, cu produsele alimentare; deși puteți clăti produsele din interiorul frigiderului, pur și simplu nu merită riscul unui reziduu chimic persistent care ar putea contamina alimentele.

În schimb, puteți folosi detergentul dvs. normal de spălat vase din bucătărie și puțină apă caldă pentru a șterge interiorul frigiderului și a înmuia sertarele. Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta oricărui produs de curățare.

Pot folosi dezinfectant în frigider?

Dezinfectanții – cum ar fi înălbitorul – nu trebuie folosiți niciodată în interiorul frigiderelor. Ca și în cazul altor produse de curățat bucătăria, orice dezinfectant care intră în contact cu alimentele ar putea îmbolnăvi oamenii din cauza substanțelor chimice puternice pe care le conțin. În cazul unor frigidere ieftine acestea pot degrada și materialele din interior, precum sticla, rafturile sau îmbinările.

Folosiți doar produsele special formulate, care pot fi utilizate în condiții de siguranță în interiorul frigiderului sau optați pentru produse de curățare naturale.

Cât de utile sunt produsele naturale?

Produsele naturale pot fi foarte utile atunci când curățați un frigider și sunt modalități sigure de a menține aparatul curat și igienic. Bicarbonatul de sodiu obișnuit poate fi excelent pentru îndepărtarea petelor și absorbția mirosurilor, în timp ce oțetul alb este bun pentru curățarea oricăror elemente din oțel inoxidabil, inclusiv ușile frigiderului. Nu uitați să testați mai întâi pe o zonă mică pentru a verifica dacă nu există efecte adverse.

Care sunt cele mai bune metode de curățare?

După ce aveți toate produsele de curățat bucătăriile la îndemână, este timpul să vă gândiți cum să abordați curățarea frigiderului. Iată câțiva pași la îndemână:

  • Poate părea evident, dar asigurați-vă că îndepărtați toate alimentele înainte de a începe. Chiar dacă utilizați doar produse naturale, nu doriți să atingeți alimentele. Dacă aveți un frigider gol, procesul este mult mai ușor și elimină posibilitatea contaminării.
  • Scoateți toate piesele detașabile, cum ar fi rafturile și sertarele. Umpleți un lighean cu apă caldă și detergent obișnuit de spălat vase și lăsați aceste părți să se înmoaie înainte de a le șterge și clăti.
  • Ștergeți toate suprafețele cu o combinație de detergent de spălat vase și apă caldă. Folosiți o cârpă din microfibră sau un burete de bună calitate – aceste instrumente de curățare nu se vor destrăma și nu vor lăsa mici particule în frigider.
  • Pentru petele încăpățânate, amestecați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a produce o pastă groasă. Aplicați pasta pe pată și lăsați-o timp de o oră înainte de a șterge zona cu un burete sau o cârpă umedă. Bicarbonatul de sodiu ar trebui să dizolve pata.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.