CITIRE

Dana Jianu, doctor în frumusețe: Laserul este un b...

Dana Jianu, doctor în frumusețe: Laserul este un bun tratament regenerator, care stimulează celulele stem din ţesutul adipos

Dana Jianu este unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi plasticieni din România. Este ceea ce putem numi un pionier în domeniul chirurgiei estetice din țara noastră. Pe piața din România a spart gheața și a efectuat primul implat mamar, în vremea în care cele mai multe dintre femei aveau complexe din acest punct de vedere.

Împreună cu soțul ei, a înființat, în 1994, prima clinică privată de chirurgie plastică si generală din Romania, PRO ESTETICA, bazându-se pe buna lor pregătire profesională în domeniu și pe cererea continuă din piață. Au început într-un apartament de bloc din Piața Amzei și ulterior au construit  o clinică nouă, de la zero,  cu trei săli de operatii şi 18 paturi, cu 6 cabinete de consultaţii, un SPA medical.

Chirurgul plastician Dana Jianu a vorbit la “Serviciul de noapte cu Maria Ţoghină”, emisiunea difuzată de Radio România Actualităţi, despre metodele de păstrare a frumuseţii şi tratamentele chirurgicale de ultimă generaţie.

sursa: Radio România Actualități

Top intervenţii chirurgicale pentru menţinerea frumuseţii

În topul celor mai solicitate tipuri de interventii chirurgicale estetice se numără mărirea de sâni cu implanturi sau cu țesut adipos propriu.

Urmează apoi, tratamentul ridurilor cu toxina botulinică sau cu fillere, rinoplastia (corectia nasului), liposculptura sau lipoaspiraţia, reîntinerirea facială cu LASER, ţesut adipos propriu și acid hyaluronic.

Când apelăm la chirurgia estetică?

Dacă decidem sau nu să apelăm la chirurgia estetică, este o opţiune personală.

Chirurgul plastician Dana Jianu recomandă ca după vârsta de 35 – 40 de ani, în funcţie de bagajul genetic al fiecăruia, să începem un tratament pentru faţă, fie că este vorba despre tratamentul ridurilor, reîntinerire facială sau corecţia nasului. Un lucru este cert: fiind intervenţii chirurgicale, acestea trebuie să se facă de către chirurgi şi nu de către persoane neautorizate.

„Injecţiile cu acid hialuronic pentru riduri sau pentru mărire de buze nu sunt simple injecţii, ci implanturi, pentru că acidul hialuronic este un implant medical. Medicii care trebuie să o facă sunt chirurgii plasticieni sau medicii de chirurgie oro-maxilo-facială. Neexistând o delimitare clară, numeroase persoane abuzează”, a spus Dana Jianu.

Ea recomandă, totodată, să evităm exagerările sau modificările vulgare atunci când facem o intervenţie chirurgicală, mai ales la nivelul feţei.

„Observăm exagerări care nu fac bine, modificări vulgare care dau un mesaj negativ. Eu sugerez să ne menţinem în sfera corecţiilor  şi să nu supradimensionăm anumite zone ale feţei. Frumusețea înseamnă armonie!” susţine Dana Jianu.

O îmbătrânire precoce, tratamentul cearcănelor, corecţia pleoapelor, abdomen deformat după sarcină sau sâni inestetici în urma alăptării sunt motive care pot determina o vizită la chirurgul plastician, în jurul vârstei de 40 de ani şi după.

Chirurgia regenerativă. Persoanele supraponderale au mai multe celule regenerative

Chirurgia regenerativă, este acel gen de chirurgie mai putin invazivă, care mobilizează resursele proprii ale organismului pentru a regenera tesuturi.

„Putem numi regenerarea unui sân amputat dupa rezecţia cauzată de un cancer de sân, sau regenerarea unor tegumente cicatriciale care sunt îmbătrânite, sau care au suferit dupa o slabire excesiva„ exemplifică Dana Jianu. Tehnica se bazează pe celulele regenerative, care sunt aşa numitele celule stem derivate din tesutul adipos.

Tesusutul adipos este plin de celeule renegenartive.

„S-au facut studii si s-a demonstrat că cei care sunt putin mai rotunjori, adică supraponderalii, trăiesc mai mult decat normoponderalii. S-ar putea sa fie şi o legătură cu faptul că au mai multe celule regenerative la dispoziţie  pe care le împrumută, din ţestutul adipos, proceselor de refacere din alte ţesuturi bolnave sau deteriorate”, afirmă Dana Jianu.

sursa: Radio România Actualități

Renumitul chirurg plastician a vorbit şi despre beneficiile folosirii laserului în chirurgia regenerativă

„Laserul este un bun tratament regenerator. Am facut studii, și am arătat că laserul stimulează celelule stem din ţesutul adipos”, a susţinut Dana Jianu la emisiunea Serviciul de noapte cu Maria Ţoghină.

Obezitatea nu se tratează prin lipoaspiraţie

În ce privește remodelarea corporală,  medicul Dana Jianu recomandă, ca primă opțiune, lipoliza LASER și lipoaspiratia. În cazul șorțului abdominal si al diastazisului de drepti , abdominoplastia cu intarirea muschilor drepti este cea mai indicata variantă.

La obezitatea morbidă, Dana Jianu spune că, în prima fază, trebuie luată in considerare, mai intai, chirurgia bariatrica cu micsorarea stomacului laparoscopic și, abia apoi  chirurgia plastica de remodelare a bratelor, sânilor, abdomenului și coapselor. Pe lângă acestea, Dana Jianu introduce si creează in Romania noi proceduri chirurgicale, marcând o serie  de premiere in chirurgia estetica romaneasca.

Chirurgul Dana Jianu a fost în studioul Radio România Actualităţi, luni la miezul nopţii, la emisiunea Serviciul de noapte cu Maria Ţoghină.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.