CITIRE

„Dăruieşte sănătate” – proiect o...

„Dăruieşte sănătate” – proiect organizat în județul Vrancea pentru 250 de copii

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, sectorul Social-Filantropic şi Misionar a desfăşurat un proiect numit „Dăruieşte sănătate” cu binecuvântarea ierarhului locului, IPS Arhiepiscopul Ciprian.

[Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei]

Cei ce au beneficiat de această activitate au fost 200 de copii din parohii cu posibilități materiale scăzute, din județul Vrancea: Bizigheşti, Cucuieți, Burca, Podul Nărujii, Mirceştii Vechi şi Vidra, dar şi 50 de copii din centrul Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) din Focşani.

Organizatorii acestei acțiuni au fost: părintele Vuță Ionuț – consilier social al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei și părintele Aga Ştefan – paroh al Parohiei Vidra.

Preotul Aga Ştefan s-a implicat atât pentru invitarea unui medic de specialitate, cât și în identificarea sponsorilor care le-au oferit pachete copiiilor. Aceste pachete au inclus următoarele obiecte: periuță, pastă de dinți, săpun, prosop, carte de rugăciuni şi o iconiță.

Prezența medicului stomatolog, Silvia Nichitoiu, a adus multă bucurie şi emoție în sufletele celor mici. O mare parte din aceşti copii nu cunoşteau regulile de bază ale igienei orale, aşadar au avut multe întrebări de adresat doamnei doctor. Răspunsurile stomatologului au fost ascultate cu interes, iar după informațiile despre igiena orală a urmat o demonstrație de spălare corectă a dinților. La final, medicul a făcut câteva recomandări privind o alimentație sănatoasă şi a specificat ce e bine să evite pentru a menține sănătatea dentară.

[Medic stomatolog – Silvia Nichitoiu]

Un moment important la centrul DGASPC a fost atunci când s-a descoperit un medic stomatolog din oraş ce oferă două sau trei tratamente pe săptămână copiiilor din centru cu probleme dentare majore, însă dorința sa a fost să rămână anonimă.

„Copiii sunt ființele cele mai de preț pentru noi. Aşadar, le oferim tot ce este mai bun. Educația reprezintă un subiect esențial, cu atât mai mult când vorbim de sănătate, de o igienă orală corectă.Orice activitate în care putem oferi un exemplu bun copiilor reprezintă un adevărat succes pentru mine.” – a declarat Părintele Aga Ştefan.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.