CITIRE

Homeschoolingul între modă și necesitate

Homeschoolingul între modă și necesitate

Homeschoolingul a devenit o nouă alternativă a părinților societății actuale, care facilitează întreg procesul educațional al copiilor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat în urma deciziei actorului Dragoș Bucur și a soției sale Dana Nălbaru, de a-și retrage fiica din învățământul de stat. Această inițiativă declarată public a demarat o serie de comentarii negative despre învățatul acasă.

Sociologul Alexandru Zodieru afirmă faptul că: „În România acest fenomen nu este unul de mare notorietate. În principiu 2/3 dintre respondenți nu au auzit de homeschooling.”, citează Digi24.ro.

Tot acesta susține și faptul că, în ciuda nepopularității ei, acestă metodă de educație este legală în România, ba mai mult decât atât, aproximativ 500 de copii practică aceste cursuri atât la școlile din Europa, cât și din SUA. Acestea poartă denumirea de „școli umbrelă”, iar aici copii se pot bucura de o diversitate mai mare de programe școlare și o multitudine de cursuri interesante și interactive.

Cu toate acestea, ministrul Educației, Mircea Dumitru, afirmă faptul că această modalitate implică și anumite riscuri ce țin de domeniul legislativ: “Riscul este că, atât timp cât în România (..) nu există o legislația foarte clară care nu definește o rută de acces din homeschooling spre școală formală, poți să fii în situația în care termini 4 sau 8 clase acasă și să nu te poți întoarce în sistemul public.”, menționează Digi24.ro

Articolul integral poate fi accesat aici.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.