CITIRE

De ce ar putea să dispară ciocolata în mai puțin d...

De ce ar putea să dispară ciocolata în mai puțin de 40 de ani

Mult iubita ciocolată ar putea să dispară complet în viitorul apropiat, datorită schimbărilor climatice severe. Două treimi din totalul de ciocolată vine din vestul Africii, iar Coasta de Fildeş este cel mai mare producător de cacao din lume. Arborii de cacao se dezvoltă în condiţii de umiditate crescută şi cu ajutorul tonelor de apă de ploaie, iar aceste două elemente ar putea deveni aproape inexistente în această regiune în următoarele câteva decenii.

sursa: brecorder.com

Oficialii din Coasta de Fildeş şi Ghana încearcă să găsească soluţii pentru salvarea producției de cacao, aceştia confruntându-se şi cu posibilitatea pierderii ecosistemelor lor din cauza schimbărilor climatice, potrivit dailymail.co.uk.

Specialiştii estimează că lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de aproximativ 100 000 de tone în următorii câţiva ani, dacă temperaturile medii continuă să crească şi vor atinge nivelul aşteptat de meteorologi. Pentru a susţine producţia de cacao în aceste condiţii, plantaţiile ar trebui să fie mutate în munţi, pentru a beneficia de condiţiile meteorologice propice.

ssursa: herbsnatura.com

Un raport al Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosferă din Statele Unite arată că aproape 90% din cele peste 290 de producători de cacao nu vor mai putea susţine plantaţiile până în anul 2050.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.