8 august 2020, 21:22

De ce ciocnim paharele. Istoria neștiută a toasturilor

Astăzi, toasturile sunt un moment special, fie că este vorba de Anul Nou, fie că este ziua unei persoane, unde se închină un pahar în cinstea cuiva sau în cinstea a ceva. Totuși, acest obicei este relativ recent. Mulţi istorici consideră că termenul provine din amestecarea frecventă a pâinii prăjite/crocante cu alcoolul; de aici şi termentul de toast, care în engleză înseamnă pâine prăjită, potrivit atlasobscura.com.

sursa: thesun.co.uk

În Europa medievală, clasele superioare consumau adesea vin cu pâine, iar de pe urma acestui obicei au profitat producătorii de pâine care și-au diversificat ulterior sortimentele. Astfel a apărut pâinea albă prjită și condimentată cu diverse ierburi, consumată în special în Marea Britanie. Ulterior, acest obicei a ajuns și în Franța.

sursa: the-toast.net

Totuși, începând cu secolul al XVIII-lea băutul în amintirea cuiva a început să devină un obicei tot mai răspândit. În păturile mai înstărite ale societăţii, oamenii ţineau toasturi acompaniate de discursuri elaborate. În acest timp, termenul de toast a început să fie mai mult asociat cu practica decât cu mâncarea păstrându-se până în zilele noastre.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.