30 noiembrie 2020, 9:42

De ce trebuie să ținem cont atunci când călătorim pe timp de pandemie

Întrucât în ultima perioadă regulile cu privire la pandemia de coronavirus s-au mai relaxat foarte mulți oameni au început să-și planifice viitoare călătorii. Așadar, considerăm că este important să cunoaștem câteva lucruri de bază care ne-ar putea ajuta în diminuarea riscurilor fie că vorbim de avioane, trenuri sau autobuze.

Trebuie să știm că riscul de infectare este direct proporțional cu timpul în care suntem expusi sau cu obiectele posibil contaminate pe care le atingem (de exemplu clanța de la baie, masa rabatabila ș.a.m.d.). Astfel că nu trebuie să uităm să ne dezinfectăm constant și cel mai important să nu ducem mâna la față. Nu uita, tu sau cei din jur ați putea fi infectați.

În această perioadă este important și să ne informăm foarte bine înainte de o posibilă călătorie, mai ales că majoritatea liniilor aeriene și-au modificat regulile de deplasare. De exemplu pentru îmbarcare (de anumite companii) sunt utilizate doar ușile din spate, altele nu mai folosesc scaunele amplasate pe mijloc și altele au ales să lase rânduri goale pentru a putea păstra cât de cât distanțarea socială.

Cel mai bine înainte de orice deplasare ar fi să verifici recomandările oficiale ale statelor (acestea se pot modifica), așa că trebuie să rămâi la curent cu politicile, dar și cu resticțiile actuale.

Conform celor de la digi24.ro atunci când sistemul de ventilare este pornit aeronavele folosesc o cantitate foarte mare de aer proaspăt, fiind de aproximativ zece ori mai mare decât spațiile comerciale.

Nu uita să ai cu tine mereu servețele umede sau dezinfectant pentru a putea curăța suprafețele, dar și obiectele persoanele, fie că vorbim de pasaport sau centură de siguranță.

În final nu uita, masca de protecție nu trebuie să lipsească!

Sursă foto: cnbc.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.