28 aprilie 2024, 21:38

De la creier la inimă: Beneficii ale consumului de nuci

Un studiu publicat recent a analizat rolul alimentației în depresie în special, în rândul tinerilor. Pentru acest studiu, participanții au fost rugați să consume între două și trei linguri de nuci și semințe pe zi, împreună cu alte modificări ale dietei.

Concluzia: o îmbunătățire vizibilă a simptomelor și episoadelor de depresie. Experții cred că acest lucru se datorează aminoacizilor pe care îi conțin aceste alimente.

Acestea sunt benefice pentru creier, iar acizii lor grași- omega 3, sunt și neuroprotectori, scrie ediția in spaniolă a The Objective.

Îmbunătățește sănătatea creierului

După cum afirmă nutriționistul, Trista Best, consumul regulat de nuci ca parte obișnuită a dietei dumneavoastră poate contribui la o mai bună sănătate a creierului și la reducerea riscului de declin cognitiv.

„Nucile sunt benefice pentru sănătatea creierului, deoarece sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi acizii grași omega 3, antioxidanți și vitamina E, care pot ajuta la protejarea celulelor creierului de stresul oxidativ și inflamație”, spune Best în Eatthis .

„Nucile sunt o sursă bogată de minerale precum magneziu și zinc, care joacă un rol în funcția cognitivă și în memorie.”

 Ajută la o funcționare mai bună a inimii

Nucile sunt bogate în grăsimi mononesaturate și polinesaturate, cunoscute sub numele de acizi grași omega 3.

O modalitate de a scădea nivelurile ridicate de trigliceride, care sunt un factor de risc pentru probleme cardiace, este să creșteți grăsimile omega 3 din alimentația voastră.

De asemenea, consumul acestor alimente bogate în aceste tipuri de grăsimi sănătoase a fost legat de niveluri mai mari de colesterol HDL („bun”) și niveluri mai scăzute de colesterol LDL („rău”).

Scade inflamația din corp

Cercetările științifice au confirmat că inflamația cronică este o cauză tăcută a bolilor grave, cum ar fi problemele cardiace, cancerul, diabetul de tip 2 și alte afecțiuni medicale.

Și este îngrijorător faptul că aproximativ 3 din 5 oameni mor în lume din cauza bolilor legate de inflamație. Cu toate acestea, din fericire, există diferite măsuri care pot fi luate pentru a rezolva această problemă.

Iar una dintre ele presupune o alimentație adecvată care să includă nuci și mai ales migdale, deoarece o porție din aceste fructe uscate, asigură aproximativ 48% din aportul zilnic recomandat de vitamina E.

Care funcționează ca antioxidanți, protejând celulele de stresul oxidativ, care, la rândul său, ajută să reducă inflamația.

Îmbunătățește starea de spirit

În ultimii ani, cercetătorii au descoperit modul în care dieta/alimentația ne influențează starea de spirit, și în special depresia.

În acest sens, studiul SMILES a reușit să demonstreze că respectarea dietei mediteraneene poate îmbunătăți simptomele depresiei, mai ales dacă se consumă zilnic o porție de nuci.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol