30 aprilie 2024, 20:02

De la ouă la roșii: aceste opt alimente nu au ce căuta în frigider

Dacă ești tentat să depozitezi în frigider orice aliment perisabil, specialiștii recomandă să eviți acest lucru. Cel puţin, în câteva cazuri.

Chiar dacă frigiderul este cel mai sigur spațiu de depozitare pentru alimente, unele din ele nu trebuie ținute, sub nicio formă, în el. Iată care sunt acestea.

Ouăle

Majoritatea oamenilor pun automat ouăle în frigider fără să se gândească la asta. Cu toate acestea, un studiu recent a arătat că nu contează dacă ouăle sunt păstrate la temperatura camerei sau la frigider.

Roşiile

Nu puneţi roșiile la frigider de acum înainte. Ca urmare a temperaturii scăzute, legumele își pierd gustul și se strică mai repede. Roșiile se păstrează cel mai bine într-un loc uscat. Rămân proaspete și gustoase mult timp.

Merele

Merele pot fi consumate la temperatura camerei timp de 1-2 săptămâni. Fructele conțin enzime care sunt activate corespunzător doar la temperatura camerei. De aceea merele sunt atât de hrănitoare, scrie Onmeda.

Cu toate acestea, este important să rețineți că merele eliberează o anumită cantitate de gaz, determinând ca alte fructe din apropiere să se coacă mai repede. Prin urmare, este ideal să depozitați merele separat de alte fructe. Așa că dacă ați primit cadou un coș cu mere, nu le depozitați în frigider!

Busuiocul

Mulți nu știu că busuiocul nu poate fi păstrat la frigider. În schimb, pot pune condimentele într-un vas cu apă rece. Umpleți-l și apoi îl puteți îngheța. Sună ciudat, dar chiar funcționează.

Cartoful

Cartoful trebuie păstrat întotdeauna într-un loc întunecat și uscat. Amidonul se transformă rapid în zahăr din cauza temperaturii scăzute din frigider. De asemenea, cartofii trebuie scoși întotdeauna din pachetul în care au fost livrați. În acest fel, rămân proaspeţi mai mult timp.

Oţetul

Oţetul este foarte acid si se poate păstra în cămară, de exemlu. Atâta timp cât data de expirare este imprimată pe sticla de oțet, nu trebuie să vă faceți griji pentru termenul de valabilitate.

Siropul

Dacă aveți un membru al familiei care folosește o sticlă de sirop de câteva luni, este perfect sigur să o depozitați într-un dulap. Concentrația scăzută de apă și concentrația mare de zahăr permit ca majoritatea siropurilor, inclusiv siropul de arțar și siropul auriu, să fie păstrate în afara frigiderului. Siropurile se îngroașă la frigider, ceea ce nu este ideal când se toarnă peste clătite.

Papaya

Papaya este un fruct exotic delicios disponibil pe tot parcursul anului. În primul rând, papaya se păstrează mai mult în frigider. Cu toate acestea, din cauza frigului, capătă un gust apos. În acest caz, trebuie să decideți singur ce variantă preferați.

Lista mai poate fi completată și cu ulei, ciocolată și miere. Ciocolata, mai mult fiindcă ia foarte repede mirosul altor produse. Mierea se cristalizează în frigider. Experții avertizează că și uleiul de floarea soarelui, rapiță și măsline trebuie ținut departe de frigider.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol