16 iunie 2024, 22:36

Definiția de lucru a antisemitismului a fost completată în legătură cu negarea Holocaustului și discriminarea romilor

Definiția de lucru a antisemitismului adoptată de Alianța Internațională pentru Memoria Holocaustului a fost completată în legătură cu negarea Holocaustului și discriminarea romilor. Definiția antisemitismului se datorează regretatului ambasador Mihnea Constantinescu, reamintește corespondentul Radio România Actualități, Dragoș Ciocîrlan.
Guvernul israelian a adoptat o serie de secțiuni suplimentare din definiția Alianței Internaționale pentru Comemorarea Holocaustului. Definiția Alianței Internaționale a Antisemitismului a fost adoptată deja în 2017. Secțiunile suplimentare adoptate acum se referă la negarea și denaturarea Holocaustului și discriminarea antiromi.
Ministrul israelian de Externe, Eli Cohen, a declarat că decizia adoptată întărește poziția Israelului pe arena internațională și va ajuta la lupta împotriva antisemitismului.
Regretatul ambasador  Mihnea Constantinescu a impresionat comunitatea internațională pentru angajamentul său neclintit de a combate antisemitismul și de a proteja memoria Holocaustului.
El a fost președinte al Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului din martie 2016 până în martie 2017 și a jucat un rol esențial în adoptarea unei definiții de lucru a antisemitismului pentru a ghida Alianța Internațională pentru Memoria Holocaustului în activitatea sa.

La 1 iunie 2017, Parlamentul European a votat pentru adoptarea unei rezoluții prin care a solicitat statelor membre şi instituţiilor acestora să adopte și să aplice definiția de lucru a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol