CITIRE

Demnitarii români, specialiști în engleza de baltă...

Demnitarii români, specialiști în engleza de baltă. De la „ducks come from the trucks” la „make a photo”

Politicienii trec, limba engleză rămâne. Demnitarii români își dau cu stângul în dreptul atunci când vine vorba de discursuri ținute în limba engleză sau doar de conversații obișnuite.

Potrivit jurnaliștilor de la Mediastandard.ro, mai mulți politicieni din România apelează la un limbaj alambicat și bolovănos care nu face altceva decât să stârnească amuzamentul omologilor săi și evident, al presei. Se pare ca reprezentanții români au o înclinație spre accentul rusesc și dau dovadă de spontaneitate atunci când nu știu cuvinte, inventându-le.

Ion Iliescu este cel care a dat startul reinventării limbii engleze cu faimoasa sa replica „Ducks come from the trucks” („raţe care coboară din camioane”), prin care intenționa să explice că dacii provin din neamul tracilor. În istorie va rămâne celebrul interviu pe care l-a acordat pentru CNN despre corupție.

Un alt merit pentru îmbogățirea limbii engleze este Traian Băsescu. Fostul președinte al României primește notă mică la oratoria ținută în engleză. Acesta scoate din buzunar cuvintele „the eșec” și „garanted”, fiind foarte sigur pe spusele sale.

Citește continuarea AICI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.