5 august 2021, 7:59

Desene și schițe la Muzeul Aman

Muzeul Aman (Str C.A. Rosetti 8) își deschide porțile pentru expoziţia „Arta ca exerciţiu. Desenele lui Theodor Aman”.

Expoziția aduce în atenţia publicului desene executate în creion sau peniţă care au stat la baza operelor finalizate ale artistului, dar şi lucrări care nu au mai fost expuse vreodată.

Multe dintre ele sunt schiţe rapide, instantanee pentru aducerea aminte a unui moment, altele sunt studii pregătitoare sau variante în altă tehnică ale unor picturi cunoscute.

„Fiecare dintre aceste desene poate fi asimilat unei opere de artă în sine şi, pe de altă parte, întâlnirea cu astfel de opere trebuie privită ca o nesperată şansă oferită receptorilor care au oportunitatea de a pătrunde în cel dintâi ungher al creaţiei, acolo unde haosul primordial se transformă în materie. Acest segment prea puţin cunoscut al operei lui Theodor Aman devoalează, de fapt, secretele neştiute din laboratorul operei de artă”, a declarat Greta Şuteu, curator al expoziţiei, muzeograf la Muzeul ‘Theodor Aman’ –

Potrivit muzeografului, patrimoniul Muzeului ‘Theodor Aman – care face parte din structura Muzeului Municipiului Bucureşti – deţine 35 de desene în creion, precum şi 25 de desene în peniţă ale lui Aman.

Expoziţia, care marchează aniversarea a 190 de ani de la naşterea artistului (20 martie 1831) şi comemorarea a 130 de ani de la moartea acestuia (19 august 1891), va putea fi vizitată până pe 31 martie 2022.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.