4 octombrie 2022, 23:45

Diversitatea ajunge și în Spațiu. E loc pentru toată lumea!

Cerul nu mai este limita. Spațiul nu mai este limita. De fapt, limita nu mai există. Agenţia Spaţială Europeană (ESA) speră să angajeze şi să lanseze în Spaţiu primul astronaut cu dizabilităţi fizice.

Câteva sute de para-astronauţi aspiranţi au aplicat deja pentru acest lucru, a declarat şeful ESA, Josef Aschbacher, transmite Reuters.

Programul spaţial care reuneşte 22 de membri a încheiat cea mai recentă campanie de recrutare de astronauţi şi a primit 22.000 de cereri, a spus Aschbacher.

„Am dori să lansăm un astronaut cu dizabilităţi, care ar fi prima dată în istorie. Dar mă bucur şi pentru ESA, deoarece arată că Spaţiul este pentru toată lumea şi asta aş vrea să transmit, a adăugat austriacul.

ESA, a cărei rachetă Ariane a dominat odată piaţa lansărilor comerciale de satelit, se confruntă cu o concurenţă din ce în ce mai acerbă din partea unor companii finanţate de giganţi ai tehnologiei, cum ar fi Blue Origin, a lui Jeff Bezos şi SpaceX, înfiinţată de Elon Musk.

Fondatorul Amazon, Bezos, speră ca luna viitoare să devină primul om care să meargă în Spaţiu cu propria rachetă, subliniind rolul tot mai mare pe care îl joacă miliardarii tehnologici într-un domeniu care a fost cândva dominat de agenţiile publice.

„Spaţiul se dezvoltă extrem de rapid şi dacă nu ajungem din urmă acest tren, rămânem în urmă”, a adăugat Aschbacher, subliniind planurile de a modela agenţia ca un jucător antreprenorial, gata să lucreze cu investitorii în capital riscant pentru a ajuta la creşterea startup-urilor europene, care ar putea rivaliza într-o bună zi cu jucătorii din Silicon Valley.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol