3 iunie 2020, 21:09

Dar din dar se face Rai! Donează-ți ziua de naștere și poți schimba o viață!

Este frumos să primești, dar mai frumos este să dăruiești! Acest lucru îl poți face și cu ziua ta de naștere – acea zi specială din viața fiecăruia pe care o petreci alături de prieteni, cunoscuți, familie. Pentru că „Dar din dar se face Rai„, în locul numeroaselor cadouri de la prieteni, aceștia pot face donație către o cauză caritabilă. Astfel, ziua ta de naștere devine modul prin care împărți bucuria și cu cei pe care nu îi cunoști și pentru care momentele de fericire sunt mai rare.

În România există multe ONG-uri care supraviețuiesc datorită sprijinului provenit din comunitate, din partea celor care ajută la construirea unei lumi mai bune pentru noi toți. Una dintre aceste organizații non-guvernamentale este Fundația Inimă de Copil din Galați, înființată în 1996 de un grup de voluntari cu inimă mare. Misiunea asociației este aceea de a ajuta și a da speranță copiilor, tinerilor din medii defavorizate și familiilor lor, prin creșterea calității vieții și susținerea integrării lor în societate.

Sursă imagine: psihologie-psihiatrie.ro

Zilele trecute, văzusem o postare pe Facebook făcută Andrei Oprea (foto), care anunța că își va dona ziua de naștere către Fundația Inimă de Copil. Am fost curioasă să aflu cum funcționează acest concept, ce l-a determinat pe Andrei să facă acest gest și cum au reacționat prietenii la această inițiativă. Mai mult de atât, mi-am pus întrebarea în ce măsură acestă idee pusă în practică o scară mai largă ar schimba gradul de implicare și sensibilizare a oamenilor cu privire la problemele celor mai puțin norocoși dintre noi.

Sursă imagine: Facebook.com

A-ți dona ziua de naștere înseamnă a-ți mobiliza cunoscuții pentru o cauză mai mare decât noi înșine

Ce înseamnă mai exact să-ți donezi ziua de naștere?

Pentru mine a-ți dona ziua de naștere este despre a-ți mobiliza prietenii și cunoscuții care vor să te felicite de ziua ta pentru o cauză mai mare decât noi înșine. În acest caz, am decis să-mi donez ziua de naștere Fundației Inimă de Copil, o fundație cu oameni serioși și dedicați care schimbă viața unor copii. Am fost la ei în vizită, în luna septembrie și am rămas impresionat.

Ce v-a determinat să faceți acest gest?

Am văzut un anunț similar la un prieten din SUA și mi-a plăcut foarte mult ideea. Donarea zilei de naștere se făcea prin Facebook, direct. Am căutat cum pot să fac și eu așa ceva și m-a cuprins entuziasmul. Din păcate, România nu este pe lista țărilor agreate de Facebook pentru acest tip de donație directă, așa că am adaptat ideea la situația mea.

Să începem să ne mai gândim și la alții

Ce impact urmăriți cu o astfel de acțiune? Cum au reacționat oamenii din jur?

În primul rând, ar trebui să începem să ne mai gândim și la alții. Apoi consider că această acțiune ajută la promovarea Fundației și obiectivelor pe care aceștia doresc să le realizeze. Nu se știe de unde poate apărea un sponsor generos. Nu în ultimul rând, aceasta este o metodă foarte bună pentru strângerea de fonduri. Prietenii mei au fost entuziasmați de idee, unii au fost surprinși, dar în mare toți au reacționat favorabil, mulți chiar au făcut și donații la rândul lor. Evident că am donat și eu, altfel nu aveam cum să cer asta de la prietenii mei.

Mi-ar plăcea să văd o societate mai implicată și oameni care vad dincolo de cercurile în care trăiesc

Credeți că aceste inițiative pot ajuta la crearea unei lumi mai bune?

Pentru mine, „o lume mai bună” înseamnă să devin o versiune mai bună a mea în fiecare zi și în acest proces să-i ajut cât pot pe alții, să-i inspir prin exemplul meu. Nu suntem singuri, trăim într-o comunitate. Mereu am fost inspirat de exemplele pozitive din jurul meu. Nu consider că am făcut ceva extraordinar, sunt mulți oameni care inspiră și strâng fonduri prin diverse activități, de exemplu aleargă la maratoane pentru o cauza nobilă, fac ciclism etc. Mi-ar plăcea să văd o societate mai implicată și oameni care văd dincolo de cercurile în care trăiesc.

[Sursă imagine cover: kiplinger.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.