23 ianuarie 2021, 4:21

Expoziție documentară, dedicată Zilei Culturii Naționale, ziua nașterii poetului Mihai Eminescu

Biblioteca Academiei va fi deschisă în perioada 15 – 29 ianuarie.

Motivul?

O expoziţie documentară dedicată împlinirii a 162 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu şi celebrării Zilei Culturii Naţionale – „Vreme trece, vreme vine”.

Se va ține în Sala „Theodor Pallady“, începând cu ora 11:00. Poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10:00 şi 14:00, cu programare la adresa [email protected] sau la telefon 0212125856.

În cadrul vernisajului va fi expusă integrala „Manuscrisele Mihai Eminescu“, ediţie facsimilată în 38 de volume, alături de care se vor afla manuscrisul 2262 conţinând „Legenda Luceafărului“, ediţii ilustrate din opera eminesciană, materiale şi documente de arhivă, corespondenţă, acte oficiale aflate în patrimoniul Bibliotecii Academiei Române şi în colecţiile Arhivelor Naţionale ale României, prezintă news.ro.

Veți mai găsi peste 30 de desene în cărbune realizate de graficianul polonez Leonard Salmen, pasionat ilustrator al operei poetice eminesciene.

Ziua Culturii Naţionale, ajunsă la a 11-a ediţie şi celebrată în fiecare an la aniversarea poetului Mihai Eminescu, este o sărbătoare cu statut naţional iniţiată de Academia Română în anul 2010.

sursa foto: cotidianul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Simion Pruna

    15 ianuarie

    Felicitari si multumiri tuturor celor care il elogiaza pe Mihai Eminescu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.