26 mai 2022, 19:57

Cum arată o fabrică de bere veche de 5.000 de ani

Arheologii din Cairo au descoperit o fabrică de bere veche de 5.000 de ani, în orașul egiptean antic Abydos. Fabrica datează din timpul domniei regelui Narmer, din jurul anului 3100 î.Hr.

Cercetătorii cred că berea a fost folosită în ritualurile de înmormântare regale pentru primii monarhi din Egipt. Regele Narmer a fondat Prima Dinastie și se consideră că a unificat Egiptul.

Fabrica de bere a fost formată din opt suprafețe mari, fiecare de 20 de metri lungime și fiecare conținând aproximativ 40 de oale de faianță aranjate în două rânduri. Un amestec de cereale și apă era încălzit în cuve, fiecare lighean fiind fixat cu pârghii din lut așezate vertical, sub formă de inele. Astfel s-ar fi putut produce până la 22.400 de litri de bere la un moment dat.

Citește și:
Zeci de morminte egiptene vor fi dezgropate la necropola Saqqara

Descoperirea a fost făcută de o echipă de arheologi comună egipteano-americană, într-un un vechi cimitir din deșert. Abydos este unul dintre cele mai vechi orașe ale Egiptului antic și găzduiește vaste cimitire și temple. Zona se află în provincia sudică Sohag, în Egiptul de Sus, unde se află și orașul Luxor, unul dintre cele mai populare situri turistice din Egipt.

Foto: Ministerul egiptean al Turismului și Antichităților


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol