17 mai 2021, 0:07

Facebook va lansa o aplicație de întâlniri rapide (speed dating)

Facebook a confirmat că testează o aplicație video de întâlniri rapide numită Sparked. Spre deosebire de modul de  funcționare al celorlalte aplicații romantice actuale, utilizatorii aplicației Sparked nu vor glisa stânga-dreapta și nu vor trimite mesaje. În schimb, ei vor parcurge o serie de scurte apeluri video, în timpul unui eveniment, așa cum funcționează sistemul și în viața reală. Aplicația este în dezvoltare, dar n-a fost anunțată oficial de către Facebook.

Surse interne de la Facebook au spus că aplicația va fi supusă unui „test beta extern mic”, conceput pentru a genera informații despre cum ar putea funcționa întâlnirile video, pentru a îmbunătăți experiențele oamenilor cu produsele Facebook. În prezent, aplicația nu este live în magazinele online de profil, iar site-ul dedicat nu mai are conținut.

În timpul procesului de înscriere, Sparked le va spune utilizatorilor să „fie amabili” și „să păstreze acest spațiu sigur”. O prezentare generală a modului în care funcționează aplicația explică faptul că participanții se vor întâlni față în față în timpul unei serii de call-uri video de patru minute. Dacă totul merge bine cu un utilizator, va urma o întâlnire video de 10 minute. După această întâlnire mai lungă, oamenii pot alege să schimbe informațiile de contact, cum ar fi numere de telefon, e-mailuri și conturi de Instagram.

Facebook oferă deja un produs pentru aplicații de întâlniri, Facebook Dating, care se prezintă ca un nou tab în aplicația Facebook pentru smartphone.

În ciuda potențialului, succesul lui Facebook pe piața matrimonială nu este garantat. Deocamdată, Facebook Dating este încă separat algoritmic de aplicația principală, din motive de confidențialitate. Asta înseamnă că nu se pot valorifica pe deplin efectele rețelei Facebook pentru a câștiga tracțiune, deoarece utilizatorii, în acest caz, ar putea să nu dorească ca prietenii și familia lor să știe despre planurile lor de întâlnire.

Foto: The Verge


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.