13 aprilie 2021, 6:37

Facebook, Twitter, United Airlines și alte companii mari își vor diversifica angajații lideri

Unele dintre cele mai mari și mai cunoscute companii, instituții și organizații au semnat o inițiativă născută în Silicon Valley pentru a spori diversitatea în conducerea lor până la 25% până în 2025. Silicon Valley Leadership Group, care a dezvăluit inițiativa luna trecută, a anunțat lista celor 20 de companii, instituții și organizații la summit-ul Diversity Forward. Lista include, printre alții, giganții rețelelor sociale Facebook și Twitter, plus United Airlines, Alaska Airlines și San Francisco 49ers din Liga Națională de Fotbal.

Aceste companii se angajează că cel puțin 25% din conducerea lor vor fi persoane din grupuri subreprezentate (oameni de culoare și femei) până în 2025 sau că până în 2025 vor vedea o creștere de cel puțin 25% a directorilor subreprezentați în roluri de conducere. Se așteaptă ca aceste companii să-și facă publice datele privind diversitatea și progresul anual în direcția atingerii obiectivului, deși aceste obiective vor arăta diferit în funcție de nivelurile de conducere pe care companiile decid să le atingă

Efortul vine pe măsură ce angajații, companiile, acționarii și activiștii au intensificat pledoaria pentru importanța diversității la locul de muncă, la nivel executiv, mai ales după 2020, ceea ce a adus în prim plan problemele de justiție rasială.

SVLG, un grup influent cu peste 350 de companii membre, își asumă angajamentul. Unele dintre aceste companii și-au dezvăluit cifrele de diversitate de ceva vreme. Cu o serie de provocări în ultimii ani, industria tehnologiei și-a făcut publică demografia de la locul de muncă, iar alte companii au urmat exemplul.

Numărul de lideri de gen feminin la firmele de top a crescut cu 50% în ultimii cinci ani, iar femeile dețin acum mai mult de o treime din roluri în consiliile de administrație ale primelor 350 de companii britanice, potrivit unui raport.

Un număr de firme a depășit obiectivele privind egalitatea de gen, inclusiv compania de băuturi Diageo, producătorul brand-urilor Guinness și Smirnoff și compania de apă Severn Trent. Ambele firme au mai multe femei reprezentate în consiliul lor de administrație decât bărbați, o premieră pentru firmele din Financial Times Stock Exchange (FTSE 100), cu 60% reprezentare feminină la Diageo și 55,6% la Severn Trent.

Cu toate acestea, există încă 16 companii din 350 care au o singură femeie în consiliul lor de administrație, așa-numitele afaceri „one and done”, deși aceasta este o îmbunătățire pentru cele 116 companii care aveau doar o femeie membră a consiliului, în octombrie 2015.

Foto: Silicon Valley Leadership Group, Flickr, CC BY-NC


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.