9 septembrie 2023, 7:36

Faceți cunoștință cu “Regele din Park Lane”. Românul care și-a pus CORTUL într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din Londra

Aurel Roman s-a născut în România. Pentru cei de la DailyMail este, așadar, român, ziariștii care au stat în exclusivitate de vorbă cu el nepomenind de vreo altă origine etnică. Atâta vreme cât pe pașaportul său scrie “România”, trebuie să ni-l asumăm.

Un român, titrează DailyMail, locuiește într-un cort uriaș pe care l-a instalat în cartierul exclusivist Mayfair, vizavi de hotelul Park Lane Hilton, acolo unde o cameră costă 1.000 de lire sterline pe noapte. El cerșește bani, s-a autointitulat “Regele din Park Lane” și a ignorat ordinele poliției de a părăsi zona. Aceasta este povestea lui.

“Regele din Park Lane”

Un călător și-a stabilit reședința permanentă în exclusivistul Park Lane din Londra, unde prețul mediu al proprietăților este de aproximativ 12 milioane de lire sterline.

Aurel Roman și partenera sa, Larisa, au ridicat un cort uriaș pe o margine de iarbă în centrul unui scuar din cartierul Mayfair în urmă cu trei luni și au ignorat instrucțiunile poliției de a părăsi zona.

Domnul Roman, în vârstă de 39 de ani, care a sosit legal în Marea Britanie din România, a declarat: „Ei vin în mod regulat să ne spună că trebuie să plecăm, iar eu spun „Nu”, iar unul dintre ofițeri a spus „Nu trebuie să vă comportați ca și cum ați fi regele din Park Lane”, iar eu i-am spus că sunt!

“Aceasta este noua mea casă și nu trebuie să plătesc nimănui niciun ban pentru ea. Larisa și cu mine am venit în Marea Britanie în mod legal și poate că, da, încălcăm legile cuiva, dar nu putem face altceva decât să supraviețuim”.

El a arătat că pașapoartele lor aveau ștampile de intrare în Marea Britanie și a dezvăluit că și-au lăsat copiii – au câte un fiu și o fiică – în urmă cu foștii lor parteneri.

Întrebat de ce a ales una dintre cele mai scumpe străzi din Marea Britanie pentru a locui, el a spus: „Larisa și cu mine suntem cerșetori. Acesta este un loc bun pentru a ajunge la Victoria Station și Oxford Street pentru a cere bani oamenilor.

“Londonezii ne ajută, dar unii ne spun să ne cărăm și să ne căutăm de lucru”.

“Mi-ar plăcea să lucrez, dar cineva mi-a furat toate actele din cortul nostru. Ne-am pierdut „actele guvernamentale” și acum nu pot să obțin nicio muncă sau vreun loc de muncă. Ce să mă fac?”

Român cu cortul în Park Lane

Domnul Roman și soția sa dorm într-un mic cort verde peste care a fost ridicat un cort mai mare.

În timp ce vorbea, Larisa hrănea un cuib de porumbei din pachetele de chipsuri. Ea a atârnat mere pentru ca păsările să ciugulească și a plantat flori pentru a le face șederea mai confortabilă.

Dar oficialii din apropiere au instalat capcane pentru a prinde șobolanii și alte insecte dăunătoare, iar unii șoferi se strâmbă și le lansează injurii când trec pe lângă ei.

Larisa nu vorbește engleza, dar domnul Roman a tradus pentru ea: „Vrea să știți că suntem oameni buni. Suntem nevoiți să cerșim. Dar nu facem probleme nimănui”.

În mai multe cazuri anterioare, persoanele fără adăpost care și-au stabilit reședința în zonă au au provocat probleme ( furt de buzunare) și comportament antisocial.

Cuplul folosește facilitățile oferite de cafenelele locale și vizitează organizații caritabile pentru persoanele fără adăpost pentru sprijin, dar cei doi au declarat că sunt îngrijorați de iarna rece care vine și se așteaptă să rămână acolo până la Anul Nou.

Vizavi de casa lor se află hotelurile de lux Park Lane Hilton și The Dorchester, unde prețurile camerelor pot începe de la peste 1.000 de lire sterline pe noapte.

Pe străzile din apropiere se află mașini de top, precum Mclaren, Bentley și Ferrari, iar un showroom Aston Martin ocupă un loc de cinste lângă hotelul de cinci stele Grosvenor House.

Domnul Roman a adăugat: „Le urez mult noroc! Eu nu voi avea niciodată în această viață banii ăștia. Dar noi supraviețuim și rămânem fericiți”.

Fiecare dintre ei are bucăți de carton pe care au mesaje scrise cu markerul pe care le afișează atunci când cerșesc bani.

Situația nu e singulară

Un alt român și-a instalat un cort în apropiere, vizavi de The Dorchester.

George Roman, care împlinește luna aceasta 60 de ani și nu vorbește engleza, a spus că își caută o „profesie”.

Un purtător de cuvânt al Westminster City Council a declarat: „Cheltuim mai mult decât orice altă autoritate locală – 7 milioane de lire sterline pe an – pentru servicii care să evite dormitul în stradă, servicii care includ paturi sigure în cămine, cu sprijin la fața locului și profesioniști care lucrează îndeaproape cu cei care se pot confrunta cu dependența de alcool și droguri.

“În calitate de centru al Londrei, Westminster este o destinație pentru persoanele care dorm în stradă atât din Marea Britanie, cât și din străinătate și vedem mereu fețe noi care sosesc’.

„Indiferent de motivele pentru care oamenii ajung pe stradă, Westminster City Council este acolo pentru a sprijini persoanele cu un traseu către o viață mai bună.”

Reacții

Reacțiile cititorilor Daily Mail nu sunt prea măgulitoare la adresa compatriotului nostru.

“Așa că poliția l-a „rugat” să se mute, iar el a refuzat și a rămas pe loc. De ce avem din nou poliție?? Ce fac ei?”, se întreabă un cititor. “Cât ne costă poliția pe an? 60 de miliarde de euro. Mai bine îi închidem.”, dă altul replica.

“Dacă a încălcat vreo lege, atunci arestați-l. Dacă nu există legi împotriva acestui tip de comportament, atunci poate că ar trebui să existe!”, încearcă un altul să lămurească problema.

“Îmi pare rău, dar cum de li se permite acestor oameni să își ridice un cort și să locuiască aici? Dacă aș sta chiar și prea mult timp într-un parc din apropiere, cineva ar veni să verifice dacă am plătit pentru a folosi scaunul (așa cum se presupune că trebuie să facă) ….. Dacă mi-aș monta propriul cort în parc, poliția ar fi acolo urgent. De ce naiba se permite să se întâmple acest lucru? O regulă pentru unul singur pare….șocantă și ridicolă.”

Foto Daily Mail


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol