27 ianuarie 2021, 1:32

Festivalul Internațional de Film Buzău BUZZ 2020: filme gratuite în premieră în România

Ediția a cincea a Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ, un festival dedicat filmului european, se va desfășura în perioada 21-26 noiembrie. Aniversarea se va desfășura exclusiv online în 2020, din cauza măsurilor de siguranță impuse de autorități în contextul pandemiei, iar filmele difuzate în cadrul festivalului vor putea fi urmărite pe platforma Vimeo.

Cinefilii sunt invitați să se bucure de filme românești și europene pe toate gusturile, având în fiecare zi la dispoziție minimum patru filme. Acestea vor putea fi urmărite GRATUIT timp de 24 de ore pe platformă, cu excepția filmelor din competiție, care vor fi disponibile timp de 48h de ore. Link-urile de vizionare vor fi distribuite pe pagina de Facebook BUZZ IFF și pe site-ul Buzz-IFF.com.

Majoritatea filmelor din competiție sunt difuzate în premieră în România. Dintre surprizele cinematografice de anul acesta, menționăm:

  • „Acasă”, documentarul multipremiat, regizat de Radu Ciorniciuc, spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată și a devenit primul parc natural urban din România. Filmul a fost premiat la festivaluri de prestigiu, precum Sarajevo, Sundance Film Festival, Salonic, Cracovia etc.;
  • „Creativ”, un film documentar realizat de Ioana Grigore, spune povestea grupului muzical de jazz de avangardă Creativ, fondat de pianistul Harry Tavitian;
  • Drama „Copilul problemă” (System Crasher), în regia Norei Fingscheidt, câștigător al Ursului de Argint la Festivalul de Film de la Berlin și propunerea Germaniei la Premiile Oscar în 2019.

 

Copiii se vor putea bucura de BUZZ, la fel ca în fiecare an, cu filme dedicate lor, precum „Ziua ciocolatei”, un film misterios, inspirat de stilul anime, în regia lui Jacek Piotr Bławut. Tot lor festivalul le-a pregătit ateliere-surpriză online, la care vor putea participa cu înscriere prealabilă.

Cele patru categorii competiționale sunt:

  1. Lungmetraj ficțiune;
  2. Film documentar;
  3. Scurtmetraj;
  4. Film studențesc.

 

Programul festivalului va fi disponibil pe pagina de Facebook BUZZ IFF și pe Buzz-IFF.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.