18 septembrie 2021, 16:14

Firicel din Las Fierbinți a devenit Cetățean de Onoare în localitatea sa natală: „Dacă eu pot, poți și tu”

Bine cunosutul serial, Las Fierbinți, se poate lăuda acum cu faptul că unul dintre actorii săi a devenit Cetățean de Onoare. Este vorba de actorul Cuzin Toma, care interpretează rolul lui Firicel, care a primit aceatsă distincție onorifică din partea comunei Peștișani, locul său de baștină.

„Zvonurile fură reale. Mă făcură Cetățean de Onoare!”, spune actorul, care nu uită să mulțumească mai departe consiliului local al comunei și primarului. Mesajul se încheie cu sloganul „Dacă eu pot, poți și tu”, care este motto-ul festivalului său de film, potrvit Libertatea.

Sursă Foto: libertatea.ro

Primul festival de „Film în sat”

Artistul a anunțat recent faptul că urmează să își lanseze propriul festival de film. Acesta se va numi „Film în sat” și are rolul de a promova filmele românești la nivel național.

„Film în sat“ este denumirea şi are în vedere proiectarea filmelor prin satele din ţară, cu intrare liberă.  „«Film în Sat» se va numi, e un festival de film pe care vreau să îl fac în sate. Am început cu nişte proiecţii de filme la sat, am văzut că oamenii sunt dornici, copiii se bucură şi am zis să continui“, a declarat Cuzin pentru Libertatea.

Ideea proiectului i-a venit după ce a constatat că are o carieră apreciată în cinematografie şi a vrut să dea ceva înapoi comunităţii în care a crescut. „M-am întors acasă, am redescoperit lumea de acolo şi m-am gândit: ce-ar fi să mă întorc eu cu toată munca mea şi să le arăt şi lor ce am făcut şi pe unde am umblat? Aşa s-a născut ideea «Filmului în Sat»“, a mai spus Cuzin pentru sursa citată.

În acest week-end, în satul Nucet, comuna Peştişani din judeţul Gorj, va fi proiecţia filmului „Comoara“, în care Toma joacă rolul principal.

Sursă Cover Foto: evzmonden.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.