28 septembrie 2020, 11:57

Piramida din mijlocul satului

Chiar dacă știm că piramidele se găsesc în America Latină sau în Egipt, de puțin timp lucrurile s-au schimbat și o piramidă a fost constuită într-un sat din Rusia.

Cei carora le-a venit ideea sunt fascinați de istoria Egiptului Antic, dar și de faraoni așa că s-au decis că este timpul să-și ridice propria piramidă fix în curtea casei.

Familia din apropiere de Sankt Petersburg a reușit să ridice (din beton) o replică a Marii Piramide din Giza cunoscută și sub denumirea de Piramida faraonului Keops.

Conform celor de la Stirileprotv.ro , Andrey Vakhrushev (proprietarul) a declarat „Am încercat să obţinem aceleaşi proporţii, cu o acurateţe de până la un centimetru, la fiecare nivel. Nu cu erori de doi, trei centimetri, ci dimensiunile exacte, perfecte. Bineînţeles, am folosit blocuri diferite, dar e totuşi o construcţie monolitică. Am făcut calcule de precizie pentru zidărie şi am construit totul în aşa fel încât să fie cât mai apropiat de original.”

Piramida este de circa 19 ori mai mică în comparație cu cea originală și este ridicată din cărămizi confecționate din ciment și nu din bazalt, însă dimensiunile sale rămân impresionante – nouă metri și dacă vorbim de adâncime aceasta este identică. La interiorul piramidei se spune că există mai multe încăperi identice cu cele din Egipt.

Construcția inedită reușește să le aducă venituri considerabile proprietarilor, accesul costând circa 50 de dolari pe oră de persoană. În prezent se mai cunoaște și faptul că interiorul nu este 100% finalizat, dar și faptul că pe viitor familia dorește să realizeze un templu pe care să-l unească cu piramida prin intermediul unui pasaj subteran.

Sursă foto: Stirileprotv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.