7 iunie 2023, 8:43

Fotografii inedite ale Familiei Regale a României, într-un nou album, publicat de Muzeul Naţional de Istorie

Fotografii inedite ale Familiei Regale a României, însoţite de poveşti intime de familie, au fost publicate de Muzeul Naţional de Istorie a României într-un nou album.

Este realizat în condiţii grafice deosebite și în paginile lui îi regăsim pe toţi membrii Familiei Regale.

Pentru prima oară, putem vedea şi fotografii deosebite din exilul Regelui Carol al II-lea, intrate de curând în patrimoniul muzeului, relatează stiri.tvr.ro.

Albumul este împărţit în două capitole mari: prima Familie Regală, compusă din Regele Carol I, Regina Elisabeta şi singurul lor copil, prima prinţesă a României, ucisă de scarlatină la 4 ani.

Aflăm din album că regele chemase toate celebrităţile medicale ale vremii la palat, dar tot nu au putut să o salveze pe prinţesă.

Al doilea capitol este dedicat familiei extinse pe care a format-o Regele Ferdinand, adus în ţară să moştenească tronul unchiului său, Carol I, care se va căsători cu Regina Maria, o prinţesă britanică. Albumul dedică spaţii întregi şi copiilor şi nepoţilor lor.

Multe fotografii sunt realizate de atelierele foto celebre ale vremurilor.

Nu a fost uitat nici exilul, care a fost documentat cu câteva fotografii inedite ale Regelui Mihai, dar si ale lui Carol al II-lea.

Sunt fotografii noi, abia intrate în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie.

Albumul se poate achiziţiona şi online de la librăria muzeului din Capitală.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol