11 iunie 2022, 14:22

Fundaţia Regală Margareta a României oferă ajutor bătrânilor în criza determinată de coronavirus

Fundaţia Regală Margareta a României vine în sprijinul vârstnicilor din țară prin programe menite să combată izolarea şi singurătatea şi să ajute la creşterea calităţii vieţii acestora.

Organizația lansează Fondul Special pentru Bătrâni, un fond de urgenţă creat pentru a deservi nevoile actuale ale vârstnicilor din România.

Pe fondul crizei determinate de coronavirus, 3,7 milioane de vârstnici din România evită riscul de infectare doar dacă stau acasă. Mulţi dintre ei primesc sprijin moral şi material din partea familiei sau a persoanelor din cercul lor social. Alţii însă sunt nevoiţi să iasă din casă pentru a-şi procura alimente, medicamente şi bunuri de strictă necesitate, iar unii sunt pur şi simplu nedeplasabili, ori suferă depresii în singurătate. În special pentru aceste categorii oameni, este necesară crearea urgentă a unei reţele de furnizori sociali şi a unor servicii de suport„, precizează Fundația, conform agerpres.ro.

Nevoile identificate în acest moment sunt: cumpărăturile de strictă necesitate, sprijinul emoţional şi consilierea psihologică, produse igienico-sanitare, sprijinul material, dar și alte servicii la domiciliu.

Fondul Special pentru Bătrâni achiziționează diverse contribuții din partea companiilor, donatorilor și alți finanțatori pentru nevoile vârstnicilor din mai multe zone ale ţării.

sursa foto:stiri.tvr.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol