26 aprilie 2024, 23:21

Game of Thrones, serialul unei generatii. Fenomenul cultural care a captivat întreaga lume

Încă de la lansearea primului sezon serialul, Game of Thrones produs de HBO, avea să devină cel mai cunoascut și vizionat serial din toate timpurile. De la an la an, statisticile care măsurau audiențele fanteziei medievale, bazată pe romanele scrise de George R. R. Martin în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”, aveau să crească progresiv, urmând să spargă orice bairiere.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase.

Relațiile dintre personaje, povestea inedită din spatele fiecărui episod, evoluţia firului narativ, decorurile spectaculoase, acțiunea și drama din spatele acestui film au fost puținele dintre motivele pentru care Game of Thrones s-a transformat în timp, în cel mai ampu fenomen pop culture la nivel internațional.

Game of Thrnones este prezent peste tot, iar fie că ne place sau nu să recunoaștem, acesta a devenit un drog social, fără de care mulți dintre fanii serialului nu ar putea trăi.

Superlativele GOT

Serialul „Game of Thrones” („Urzeala tronurilor”) a stabilit un record cu adevarat impresionant, devenind cel mai urmarit de pe intreaga planeta. S-au invesit sume record, restabilite și depășite de la an la an. Potrivit publicaţiei Variety, fiecare episod din ultimul sezon va costa cel puţin 19 milioane de dolari, o sumă care ar putea deveni şi mai mare. Suma de 19 milioane de dolari pentru fiecare episod al serialului este mult mai mare decât orice sumă cheltuită de altă televiziune.

Acesta a depasit vechiul detinator al recordului de audienta, serialul „The Sopranos” („Clanul Soprano”), stabilind o medie de 18,4 milioane de telespectatori pentru fiecare episod, scrie news.com.au. Acum 12 ani, „The Sopranos” a fost urmarit in medie de 18,2 milioane de telespectatori.

Printre nenumăratele recorduri pe care le-a înregistrat, serialul „Game of Thrones/Urzeala tronurilor”, difuzat de HBO, a intrat in Cartea Recordurilor, fiind numit Cea mai longeviva drama de televiziune difuzata simultan pe mai multe canale media”. Mai mult decât atât, în statisticile lansate în mediul online, încă de la premiera serialului, Game of Thrnones rămâne în fiecare an în topul listei celor mai priatate filme din mediul online.

Serialul ”Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones”, produs şi difuzat de postul HBO, a primit pentru cel de-al şaselea sezon al său cele mai multe nominalizări – 23 – la premiile Primetime Emmy 2016, iar cărţile din seria ”Cântec de gheaţă şi foc” s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi.

Serialul Game of Thrones, statistici atipice

Pasionaţi de celebrul serial ”Game of Thrones”, tot mai mulţi părinţi din Germania îşi botează copiii cu numele personajelor din film, cel mai popular prenume pentru nou-născuţi fiind cel inspirat de personajul Jon Snow. Astfel, din 2006, Jon a apărut de 365 de ori drept primul sau al doilea prenume ales de părinţii germani pentru copiii lor, potrivit cercetătorului amator Knud Bielefeld.

Un alt nume la modă inspirat din saga americană este Arya. Cel puţin 250 de fete au primit numele inspirat de personajul verişoarei lui Jon Snow, Arya Stark. Numele Brandon (Stark) apare de 185 de ori în data de baze a lui Knud Bielefeld, în timp ce forma sa prescurtată, Bran, a fost găsită de 20 de ori. Sansa (31), Dany (25), Daenerys (6) şi Tyrion (6) apar de asemenea în certificatele de naştere germane, potrivit radiochisinau.md

O altă statistică interesantă despre Game of Thrnoes a fost obținută de către Press Association și face referire la gradul de violență din show. După o analiză atentă, s-a ajuns la concluzia că cel mai sângeros personaj din serial este Arya Stark. Se pare că personajul interpretat de Maisie Williams a efectuat cele mai multe crime.

În total, ea a petrecut două minute și 25 de secunde ucigând indivizi și un minut pentru efectuarea unor crime în masă, potrivit Playtech.

Pe locul al doilea se află Jon Snow, interpretat de Kit Harington. El a efectuat cele mai multe acte de violență pe ecran, 13 minute și nouă secunde, dar a ucis în doar 15 secunde dintre ele. În șapte minute și 41 de secunde s-a duelat, iar în 52 de secunde îl vedem implicat în bătălii și încăierări.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol