19 aprilie 2024, 8:26

Ghidul studentului: 5 rețete simple pe care le poți prepara la cuptorul cu microunde

Se zice că dacă nu stai în cămin cât timp ești student, ratezi una dintre cele mai cool experiențe din anii universitari. Cu toate acestea, suntem conștienți și de dezavantajele pe care le are locuirea în cămin, începând de la intimitate și continuând cu mâncarea pe care ți-o poți face.

Pentru că este toamnă și unii numără bobocii, noi numărăm până la cinci rețete simple (și cât de cât sănătoase) pe care le poți face la cămin cu ajutorul unui cuptor cu microunde. Chiar dacă unele cămine au bucătărie și ai acces la un aragaz, cel mai probabil nu te vei duce să îți gătești ceva complex, așa că vă lăsăm o alternativă.

1. Omletă în doar câteva minute

Una dintre cele mai simple și rapide rețete este cea a omletei la microunde. Fie că vrei să iasă ca la carte, drept o lipie, fie că nu te deranjează dacă devin scrambled eggs (ouă învârtite) ai nevoie de aceleași ingrediente:

  • 2 oua
  • 2 linguri de lapte
  • 2 linguri de brânză sau bucățele de cașcaval (sau de ce nu amândouă?)
  • sare
  • piper

Într-un bol (sau cană) spargeți ouăle, amestecați-le bine, adăugați laptele (acesta va da o textură pufoasă) și restul ingredientelor, apoi amestecați. Ei bine, în funcție de aspectul final pe care doriți, puteți lăsa amestecul în bolul inițial și să puneți la cuptorul cu microunde. În două minute, la putere maximă, ar trebui să fie gata. Sau puteți unge o farfurie plată cu puțin ulei și să turnați compoziția. Lăsați la microunde timp de un minut și jumătate, apoi scoateți și amestecați încă o dată. Mai lăsați maxim un minut și serviți. Peste omletă puteți pune verdeață proaspătă, în funcție de preferințe.

Disclaimer: Timpi sunt orientativi!

2. Pizza cu blat din pâine

Una dintre preparatele preferate de noi toți este pizza, iar dacă în noapte în timp ce înveți îți vine pofta de o felie de pizza, avem o soluție pentru tine, dar ai nevoie de următoarele:

  • câteva felii de pâine
  • cașcaval
  • suncă / salam
  • măsline
  • ciuperci
  • sos roșii/ketchup

Pe felia pe pâine puneți cașcavalul (ar fi bine ca acesta să fie primul strat pentru a menține pâine moale) și restul ingredientelor în ce ordine doriți, la final adăugând sosul de roșii. Lăsați la cuptor până se topește cașcavalul.

3. Paste

Cu toate că poate sună ciudat, chiar și paste poți face la microunde. Trebuie doar să pui un bol mare cu apă la „fiert”, scoți bolul, adaugi pastele, reintroduci bolul în cuptor și în scurt timp sunt gata. Pentru a se înmuia mai bine, atunci când le scoți, poți pune o farfurie peste bol timp de câteva minute.

După ce ai făcut pastele poți adăuga ce ingrediente dorești (salam, suncă, brânză, ciuperci) și un sos (găsești la magazin gata făcute), le mai bagi puțin la microunde și voila, pastele sunt gata! De asemenea, poți alege să adaugi peste paste niște ton, porumb și maioneză cu lămâie și va ieși o salată delicioasă!

4. Salată orientală

Salata orientală este iarăși un preparat pe care îl poți face cu ajutorul cuptorului cu microunde. Este nevoie doar să speli cartofi, să îi tai cubulețe și să-i pui într-o pungă specială pentru microunde, pe care o înțepi din loc în loc. În maxim 10 minute, îi poți scoate. După ce se răcesc, puneți măslinele, ceapa și alte ingrediente pe care le doriți. Cel mai bine experimentați cu tot ce vă place mai mult.

5. Mămăligă cu brânză și smântână

Dacă îți e dor de o porție de mămăligă cu brânză și smântână așa cum mâncai acasă, îți poți prepara și tu, măcar cu un gust asemănător. Tot ce ai nevoie pentru 2-3 porții este:

  • 150 grame de mălai grișat
  • 500-600 ml de apă/lapte
  • puțină sare
  • 60 grame de unt

Mălaiul cu sarea se toarnă într-un vas termorezistent sau de sticlă (cu capac) peste care turnați apa. Amestecați până se omogenizează bine și dați la cuptorul cu microunde pentru 2 minute la putere mare (cam 700 wați). Scoateți vasul, adăugați untul, lăsați-l să se topească și apoi amestecați ușor. Puneți din nou la cuptor pentru 2 minute. Repetați operațiunea de câteva ori, vă veți da seama că este gata abia când mămăliga se desprinde ușor de pereții vasului. Lăsați să se răcească 2-3 minute în vas, apoi turnați pe un platou. Adăugați brânză și smântână după gust și poftă bună!

[Sursă imagine: foodstory.stirileprotv.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol