22 august 2023, 15:19

Haideți la o plimbare prin minunata pădure colorată de la Gorj!

Inițiat ca un manifest împotriva defrișărilor, Proiectul ArtLand „Grădina Paradisului” a devenit rapid un loc de vis, plin de culori care atrage zilnic zeci de turiști.

Pădurea de la Poienari este amplasată pe drumul care leagă Târgu Jiu de Vâlcea. Mulți turiști care vin pe Transalpina, la Mănăstirea Polovragi ori pe Cheile Oltețului zăbovesc în minunata dumbravă zeci de minute. Aceștia nu ratează ocazia de a face fotografii inedite pe care le împart cu prietenii de pe rețelele sociale.

Sursa ghiocel07.wordpress.com

Inițiatorul proiectului, Mihai Țopescu, a reușit să transforme un colț de pădure într-o adevărată doză de valoare estetică ce a atras privirile curioșilor și iubitorilor de artă deopotrivă. Maestrul pictor, ajutat de câțiva voluntari, a vopsit sute de copaci, creând o atmosferă de poveste.

Sursa www.igj.ro

Mihai Țopescu, alături de echipa sa, a dat frâu liber viziunii estetice cu ajutorul a două tone de vopsea ecologică, inofensivă pentru scoarța copacilor. Aceasta are la bază un var special care ţine departe dăunătorii și durează până la şase ani de zile de la momentul aplicării. Artistul a mărturisit că a făcut primul experiment chiar pe nişte copaci aflaţi în curtea casei sale.

Sursa www.centruldestiri.ro

Numeroși oameni de cultură, artiști vizuali și critici de artă au participat la acest proiect de vis, oferindu-le oamenilor posibilitatea de a redescoperi frumusețea naturii și de a se integra într-un peisaj încântător.

Sursa adevarul.ro

Succesul proiectului artistic realizat de artistul Mihai Țopescu la Poenari a trecut granițele județului, autoritățile din Hunedoara dorind să aibă și ei o pădure colorată, pe care o consideră deja un punct deosebit de atracție turistică.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol