10 aprilie 2021, 14:52

„Haosul somonului”. Zeci de oameni și-au schimbat numele pentru a profita de oferta unui restaurant

Că lumea o ia razna încet, dar sigur, se ştie. Dar că oamenii au ajuns să îşi schimbe numele doar pentru o amărâtă de promoţie la ceva, asta e deja cam mult. Un oficial taiwanez a făcut apel la populaţie să înceteze să îşi mai schimbe numele prin adăugarea termenului de „somon”, după ce zeci de persoane au luat această neobişnuită decizie, pentru a profita de o promoţie, scrie The Guardian.

Fenomenul a fost rapid calificat drept „haosul somonului” de presa locală. Circa 150 de tineri, majoritatea, au vizitat oficii guvernamentale în ultimele zile cu scopul de a-şi modifica oficial numele în ”Gui Yu”.

Oferta lanţului de restaurante a ținut două zile, timp în care orice client care putea dovedi cu un act de identitate că se numeşte „Gui Yu” primea o masă gratis, alături de cinci prieteni.

„Tocmai mi-am schimbat numele dimineaţa aceasta”, povesteşte un tânăr care s-a redenumit, în traducere aproximativă, „Somon exploziv arătos”. „Am mâncat deja în valoare de peste şapte mii de dolari taiwanezi, adică 176 de lire sterline”.

În ciuda notei de umor a situaţiei, oficialii taiwanezi nu s-au amuzat deloc.

Viceministrul de Interne Chen Tsung-yen a vorbit despre pierderea de timp şi risipa de resurse administrative. „Sper că oamenii pot fi mai raţionali în acest sens”, a adăugat el.

În Taiwan, limita legală pentru schimbarea de nume este de cel mult trei ori, scrie The Guardian.

Sursa foto: Ramille Soares – Unsplash 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.