9 decembrie 2023, 10:47

HBO Max a anunțat când va reveni filmul „Pe aripile vântului” pe platformă

Vestea că HBO Max a retras de pe platforma sa celebra peliculă ”Pe aripile vântului”, a stârnit valuri de comentarii negative. Nici precizarea că retragerea e temporară nu le-a potolit.

Scos din cauza protestelor

Platforma de streaming intenţionează să reintroducă spre difuzare filmul „Pe aripile vântului”, scos ca urmare a protestelor generate de uciderea în SUA a cetățeanului de culoare George Floyd, scrie Variety.

Sandra Dewey, preşedintele departamentului de producţie al HBO Max, a declarat pentru Variety că platforma „încă elaborează” o strategie pentru a reintroduce celebrul film.

„Ne mişcăm încet şi atent şi cred că acesta este răspunsul corect. Va fi reintrodus, dar după ce va fi plasat în context”, a spus Dewey.

„Nimeni nu vrea să scoată din conţinut scene – şi există multe – care conţin insensibilitate rasială. Considerăm că este nevoie de crearea unui cadru în discursul de astăzi”, a continuat reprezentanta HBO Max.

Dewey, care de asemenea supraveghează operaţiunile de afaceri pentru TNT, TBS şi truTV, a dezvăluit că încă înainte de scandalul „Pe aripile vântului”, HBO Max a avut şi discuţii interne despre anumite elemente din seria clasică de animaţie „Looney Tunes”.

Recompensat cu opt premii Oscar

Filmul premiat cu opt Oscaruri evocă o plantaţie de sclavi din Atlanta şi spune povestea de dragoste dintre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler în contextul războiului civil american.

”Pe aripile vântului” a fost mereu criticat de o parte a societăţii americane pentru modul în care prezintă sclavii şi pentru că a romanţat sclavia şi războiul civil.

Cu toate acestea, Hattie McDaniel a devenit prima actriţă de culoare premiată cu Oscar pentru rolul lui Mammy, sclava de casă a familiei O’Hara care deţinea plantaţia Tara.

Despre ceremonia Oscarurilor, când pentru prima oară o persoană de culoare era premiată, Ediția de dimineață v-a relatat AICI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol