29 noiembrie 2021, 19:21

Hitler, viața de artist mai puțin știută | GALERIE FOTO

Un personaj blamat al istoriei din prima jumătate a secolului XX este dicatorul nazist, Adolf Hitler care a avut o pasiuni nu foarte cunoscută precum cariera din politică. Latura sa artistică și-a avut începuturile în 1907 când acest a susținut examenul de admitere la Academia de Artă din Viena.

La prima sa încercare parcursul lui a fost unul mai lungă, a trecut de examinarea preliminară  care consta în desenarea a două scene biblice, în două sesiuni a câte trei ore fiecare, el fiind respins la următoarea probă care presupunea prezentarea unui portofoliu cu lucrări deja făcute pentru examinatori. Anul următor a fost repins fără să mai poată să susțină probele, profesorii recomandându-i să urmeze arhitectura care se mula mult mai bine pe aptitudinile posedate de Hitler.

Sursa: descopera.ro

Fiind considerat un artist ratat, plus situația precară și moartea mamei sale, toate acestea au alimentat toate frustrările sociale care îi vor dicta acțiunile din timpul mandatului său. După terminare Primului Război Mondial şi întoarcerea de pe front, Hitler a rămas în structurile militare, în lipsa de alte alternative. A continuat să picteze pentru a se relaxa, pe parcurs descoperind o nouă pasiune și aceea fiind oratoria, care l-a propulsat în cariera politică.

Conform The Telegraph, mai mult pentru valoarea lor istorică. Un alt grup de 14 opere a fost vândut pentru o valoare totală de 400.000 de euro.

Michael Liversidge, profesor de artă la Universitatea Bristol, care i-a studiat operele lui Hitler timp de 21 de ani afirmă conform Descoperă.ro „Nu are multe aptitudini tehnice, dar nu este atât de rău încât nu se poate învăţa – în special atunci când este mai îndrăzneţ cu cărbunele şi creta neagră. […] Dar nu este un geniu latent aici şi nu mai mult de un GCSE moderat. […] Aşadar, dacă acestea (operele) sunt parte din portofoliul pentru o aplicaţie de a studia la o academie de artă majoră din Europa, examinatorii au avut dreptate să-l respingă. […] Dacă acestea sunt ceea ce a trimis cu siguranţă nu merita să fie examinat pentru un loc”.

Sursa: descopera.ro

Sursa: descopera.ro

Sursa: descopera.ro

Sursa: descopera.ro

Sursa: descopera.ro

Sursa: descopera.ro

Sursa: descopera.ro

Sursa: descopera.ro

Sursa: descopera.ro

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.