26 aprilie 2024, 7:50

Iată de ce camera foto îți adaugă câteva kilograme în plus

Majoritatea oamenilor se confruntă cu problema kilogramelor în plus adăugate de camera foto. Modul în care sunt proiectate camerele foto reprezintă adevărata problemă pentru care oamenii sunt diferiți în fotografii, iar acest lucru nu este întotdeauna într-un sens bun. Acestă situație poate duce uneori la motivul pentru care apar și complexele.

Motivul primar ce cauzează creșterea în lățime în poză este viziunea limitată a camerei. Oamenii au o viziune binoculară, în care cei doi ochi captează propria perspectivă a unei imagini, iar creierul proiectează efectul tridimensional al lumii. Camera foto are o viziune monoculară, obiectivul aparatului fiind singurul ochi pe care îl deține, astfel se creează o imagine incompletă față de cea umană.

Aspectul creat de lumini și umbre este un alt motiv ce poate creea senzația de îngrășare. În acest sens, fața este extrem de importantă. Dacă machiajul este bine conturat sau barba este tăiată corespuzător poți obține imediat un aspect plăcut și subțire. De asemenea, blitzul camerei mărește de fiecare dată.

Există și motivul distorsiunii volumului creat de cameră. Toate obiectivele unei camere foto, indiferent dacă este aparat sau un smartphone, în urma unei extensii va produce o distorsiune a imaginii. Un exemplu relevant, în  acest caz, este fotografia unui grup în care persoanele din margine au proporțiile mărite.

sursa: amateurphotographer.co.uk

Toate aceste limitări ale camerei pot fi ajustate cu ajutorul unor trucuri, astfel încât să obțineți fotografia dorită.

Unghiul potrivit

Capul trebuie să fie drept pentru a lăsa la vedere gâtul și pentru a accentua linia maxilarului. De asemenea, trebuie să te poziționezi în unghiul potrivit față de obiectiv, altfel riscați să nu iasă ceea ce vă doriți. Așadar, puteți ruga fotograful să vă indice locul potrivit care vă pune în valoare.

Zâmbetul

Zâmbetul natural este cel mai plăcut, însă există și situații în care vrei să maschezi anumite aspecte. În cazul în care dorești să ai un zâmbet care să acopere dantura, te relaxezi și deschizi forte puțin buzele, în cazul în care dorești să nu fie observată începutul unei gușe îți lipești limba de palatul cavității orale (cerul gurii) pentru a strânge zona de sub maxilar.

Poziția picioarelor

Pentru un aspect suplu al picioarelor, îndoiți genunchiul cel mai apropiat de cameră ori încrucișați picioarele. Aceste metode creează impresia de spațiu și face totul să pară mai îngust.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol