7 decembrie 2023, 16:58

Important: Guvernul a prelungit cu încă trei luni valabilitatea polițelor RCA Euroins

Valabilitatea polițelor RCA Euroins va fi prelungită joi de Guvern cu încă trei luni. Astfel, acestea urmează să expire pe 8 decembrie 2023. În prezent sunt în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

„Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins.

Dacă s-a păstra termenul actual de expirare de 8 septembrie ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Valabilitatea polițelor RCA Euroins, prelungită

„Prin proiectul de ordonanță de urgență se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit legii, toate polițele Euroins aflate încă în vigoare urmau să expire automat pe 8 septembrie 2023, odată cu încheierea termenului de trei luni de la data pronunțării falimentului companiei în instanță.

Pe 17 martie, ASF a retras autorizația de funcționare a companiei Euroins, iar pe 9 iunie falimentul a fost pronunțat de Tribunalul București.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol