20 mai 2024, 14:05

Impresii de călătorie din papua Noua Guinee

Editura Trei și Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei, nr.45) vă invită vineri, 10 mai, începând cu ora 18:30, la întâlnirea cu Agutoki. Impresii de călătorie în Papua Noua Guinee și autoarea cărții, Carmen Strungaru. Alături de noi vor fi și Luiza Flonta, Cristina Bogdan și Doru Căstăian. Moderatoare: Laura Câlțea.

Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

Povestea acestei cărți este una fascinantă. În 1995 Carmen Strungaru participa la o cercetare antropologică organizată de Institutul Max Planck din Germania. Notele de călătorie au rămas însă uitate pentru mulți ani, până când, la propunerea editoarei Laura Câlțea de a le publica, autoarea le-a readus la lumină.

Carmen Strungaru este biolog specializat în Etologie Umană și Animală. Pasionată încă din fragedă copilărie de manifestările lumii naturale, a urmat cursurile Facultății de Biologie din București și apoi, după „stagiul obligatoriu în producție“ în Laboratorul de Biochimie al Spitalului Colentina Boli Contagioase, actualul Spital Matei Balș (1976-1980), a activat ca cercetător la Laboratorul de Psihofarmacologie Experimentală al Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan“ (1980-1991), înainte să devină lector și apoi conferențiar la Departamentul de Anatomie, Fiziologie animală și Biofizică al Facultății de Biologie, Universitatea București (1991-2018).

Din 1995 a început să participe la deplasări pe teren în diferite stagii de cercetare (Papua Noua Guinee, 1995, 1998; Indonezia, 1996-2006). A participat la congrese și conferințe internaționale în SUA, Canada, Spania, Portugalia, Germania, Franța, Irlanda, Austria, Italia, Ungaria, Japonia, iar între 1995-1996 a fost bursier al Colegiului Noua Europă.

Neobosită și mereu gata de noi provocări, Carmen Strungaru lucrează acum la un alt volum, o carte de știință în care-și propune să prezinte Etologia pe înțelesul tuturor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol