26 octombrie 2021, 21:52

În urmă cu 92 de ani se auzea pentru prima dată vocea lui Mickey Mouse

În urmă cu 92 de ani, la 23 mai 1929, era prezentată publicului prima animație cu sunet din seria Mickey Mouse, „Copilul carnavalului” (“The Karnival Kid”).

Mickey Mouse, unul dintre cele mai îndrăgite personaje animate din înytraga lume, a fost creat de regizorul și desenatorul amierican Walt Disney și a apărut pentru prima dată în anul 1928, ca element figurativ în filmul mut “Plane Crazy”.

Debutul oficial al lui Mickey Mouse a fost însă în Steamboat Willie (1928), care este și unul dintre primele desene făcute cu sunet, dar nici atunci personajul animat nu a rostit niciun cuvânt.

În anul 1932, Walter Disney a primit un Oscar pentru crearea luiMickey Mouse. Până în prezent, celebrul Mickey Mouse a fost protagonistul a peste 120 de animaţii diferite şi este singurul personaj de desene animate care are o stea pe Bulevardul Celebrităţilor de la Hollywood.

Bugs Bunny, rivalul lui Mickey Mouse

De-a lungul timpului, unul dintre principalii rivali cu care Mickey Mouse a concurat pentru popularitate în lumea animației a fost Bugs Bunny de la Warner Bros.

Cu toate acestea, cei doi rivali au fost la un moment dat și colegi de producție. Aceștia au apărut pentru prima dată împreună în filmul Cine vrea pielea lui Roger Rabbit? (Who Framed Roger Rabbit?), însă Disney a semntat un contract cu Warner astfel încât fiecare personaj va apărea în film la fel de mult.

Sursă Foto: Youtube


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.