26 aprilie 2024, 13:31

Încă o modificare de la WhatsApp. Ce funcție nouă apare

​WhatsApp a lansat la nivel global o opțiune numită Communities care le permite user-ilor să organizeze diverse grupuri sub o singură structură, iar administratorii pot trimite mesaje către mii de oameni, ceea ce ar putea fi util în companiile mari sau în școli. WhatsApp a anunțat și că va crește numărul maxim de oameni ce pot face parte dintr-un grup obișnuit, de la 256, la 1.024.

Communities este o opțiune care poate fi văzută ca un folder ce conţine fişiere, unde fişierele sunt grupurile de discuţii.

Anunţate de Mark Zuckerberg încă din primăvară, entităţile pe care WhatsApp le numeşte Communities nu sunt altceva decât o umbrelă sub care sunt găzduite grupuri de discuţii cu un numitor comun.

Numitorul comun poate fi, de exemplu, o şcoală, iar comunitatea şcolii să fie compusă din grupuri organizate după diverse criterii – clase, materii etc.

Folosirea comunităţilor oferă mai multe avantaje. Pe de o parte, utilizatorii pot urmări doar grupurile de care sunt interesaţi, în cadrul cărora se discută doar pe tema stabilită, fără a crea „zgomot” pe lângă subiect.

Pe de altă parte, administratorii comunităţilor au la dispoziţie instrumente care simplifică gestionarea grupurilor componente. Spre exemplu, administratorii pot alege să trimită mesaje către toate grupurile o dată sau să fie targetate doar anumite grupuri.

„Comunitățile, precum locuitorii unui cartier, părinții elevilor unei clase și angajații unei firme pot acum conecta mai multe grupuri sub o singură umbrelă, pentru a organiza conversații de grup pe WhatsApp. Pentru a începe, utilizatorii trebuie să acceseze tab-ul Comunități noi din partea de sus a chat-urilor pe Android și din partea de jos pe iOS. De acolo se poate crea o nouă comunitate sau se pot adăuga grupuri existente”, spune compania.

WhatsApp aduce, de asemenea, o serie de îmbunătățiri asupra modului în care funcționează grupurile – indiferent dacă fac sau nu parte dintr-o comunitate.

– Secțiunea Polls, o „modalitate distractivă și eficientă” de a lua decizii într-un grup, fără a trimite un spam tuturor celor din chat

– Secțiunea apeluri video la care pot participa până la 32 de persoane, pentru situațiile în care utilizatorii trebuie să se reunească într-un grup, fie că este vorba despre o discuție cu familia sau o întâlnire pentru serviciu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol