20 iunie 2024, 3:03

Încă un cutremur major în Turcia! 7,5 grade pe scara Richter, în zona deja afectată

Un NOU cutremur de pământ s-a produs luni, la prănz, în zona deja afectată de seismul masiv produs la primele ore ale dimineții, care a avut o magnitudine de 7,8 pe scara Richter.  De data aceasta, seismul a avut o magnitudine de 7,5 pe scara Richter.

Seismul a lovit sud-estul Turciei, a anunțat Institutul Seismologic american USGS. Cutremurul s-a produs la ora 10:24 GMT (12:24 ora României), la 4 km sud-est de orașul turc Ekinozu, a precizat institutul american.

Este considerată cea mai puternică replică de până acum. Cutremurul inițial, de la ora 03:17, ora României, a avut zeci de replici de peste 6 grade pe scara Richter, majoritatea fiind de 6,7-6,8 grade, ne transmite un locuitor din Ankara. În continuare, în regiunea afectată sunt înregistrate replici. Seismul a fost resimțit la o distanță de circa 600 km de epicentrul din Turcia, în Irak, Georgia, Israel, Siria, Liban, Iordania, Egipt, Grecia și Cipru.

Operațiunile de salvare continuă, sub dărâmături aflându-se numeroase victime.

Sute de morți, bilanț provizoriu

Sute persoane au murit, conform oficialilor locali turci, dar altele sunt prinse sub dărâmături. Bilanțul furnizat de autoritățile turce este, evident, provizoriu.
Cel puțin 912 persoane au fost ucise, iar 5.385 au fost rănite doar în Turcia, a anunțat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-o conferință de presă.
În Siria, 326 au murit și 1.042 au fost răniți în regiunile aflate sub control guvernamental, potrivit presei de stat. Numărul morților și al răniților în regiunile aflate sub controlul rebelilor a depășit 150, a declarat un reprezentant al Serviciului Civil de Apărare, care a precizat că bilanțul e provizoriu, iar numărul victimelor este în creștere.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol