3 decembrie 2022, 21:35

Îngrădirea afectează moralul oamenilor și provoacă tensiuni, potrivit unui studiu

Izolarea are o influență negativă asupra moralului și generează tensiuni relaționale pentru mulți oameni, în special pentru femei, celibatari şi persoane cu studii superioare, reiese din cea de-a doua etapă a unui studiu efectuat de Universitatea din Anvers, citat de cotidianul belgian Le Soir.

Oamenii de știință evaluează modul în care măsurile de combatere a pandemiei Covid-19 afectează populația. Universitatea din Anvers a solicitat o participare masivă la cea de-a treia ediție a chestionarului său.

Unele grupuri în special semnalează repercusiuni asupra stării lor psihologice. „O constatăm, printre altele, la persoane sub 70 de ani, femei, persoane singure, persoane cu studii superioare, lucrători cu normă parțială și oameni care se confruntă cu simptome ale Covid-19, indiferent dacă sunt bolnavi e înșiși sau un membru al familiei lor”, explică Pierre Van Damme, epidemiolog la Universitatea din Anvers.

„Stresul relațional creşte, în special între adolescenți și părinți”, adaugă el.

O treime dintre participanți au indicat că dorm mai puțin bine și că au probleme de concentrare.

Trei din patru persoane lucrează de acasă. Cei mai mulți dintre respondenți au spus că acum se salută de la distanță. Experții spun că persoanele cu vârste cuprinse între 13 și 45 de ani au mai multe contacte fizice decât alte grupuri. Persoanele cu alte boli au un contacte mai reduse decât alții, indiferent de vârstă.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol