4 ianuarie 2023, 22:49

Învață cum să călătorești ieftin. Ponturi pentru vacanțe cu bani puțini

Călătoritul reprezintă o plăcere pentru oricine, doar că această activitate este umbrită pentru cei mai mulți de insuficiența financiară.

În majoritatea cazurilor călătoritul este doar un vis greu de îndeplinit, astfel articolul acesta va fi cu și despre călătoritul în mod ieftin. Iată ce trebuie să faci:

În primul rând, problema de bază constă în cazare, așa că uite ce alternative ai:

  • Hostel-uri  

Deși sunt concepute ca fiind pentru backpackeri care doresc să petreacă, ai fi uimit să afli ca hostel-urile oferă și camere single, cu niște condiții foarte bune, la prețuri mult mai scăzute ca hotelurile sau pensiunile.

Sursa: hostelmeteora.com

  • Camping

O variantă care implică foarte, foarte puțini bani, o reprezintă camping-ul.

Dacă te gândești să economisești până la ultimul bănuț, atunci, aceasta este cea mai bună alegere, deoarece investiția stă doar în achiziționarea unui cort, pe care-l poți folosi pe termen îndelungat în plecări cu familia, prietenii sau singur. În ceea ce privește baia sau bucătăria, nu-ți face griji, majoritatea locurilor de camping serioase, oferă aceste facilități.

 

Sursa: csindy.com

În altă ordine de idei, apare problema mâncării, pentru ca, evident, trebuie să te hrănești, iar în locurile turistice mancarea este destul de scumpă. Așdar, cum să salvăm bani și la acest capitol?

  • Gătește-ți singur

Categoric aceasta este una din cele mai puțin costisitoare variante, pe lângă faptul că nu mai plătești serviciul bucătarului și al locației, îți prepari totul așa cu îți place ție.

Sursa: deromania.penny.ro

  • Mănâncă în locurile în care mănâncă și localinicii

Cea mai frecventă greșeală a turiștilor este faptul că mănâncă în locurile pe care le vizitează, prețurile fiind evident mult mai mari.

Sursa: lancom.ro

  • Mănâncă direct pe stradă

Mâncarea din stradă este cea mai ieftină, de ce? Pentru că și costurile preparării acesteia sunt mult mai mici.

Sursa: sdsgroup.ro

Iar problema finală ridică întrebarea „cum să călătorești ieftin?”

  • Bicicleta

Cu bicicletape lângă faptul că vei arde câteva calorii și vei vizita totul mult mai în detaliu, vei plăti o taxă minimală pentru închiriere.

Sursa: partyforyou.ro

  • Bilete de avion low-cost

Planificând totul din timp, ai toate șansele să găsești biletele de avion la prețuri de nimic.

Sursa: imperatortravel.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol