28 mai 2020, 8:07

Istoria uimitoare a fructului avocado

Îl folosim în salate, sosuri sau în diverse combinații culinare, devenind popular în consumul de zi cu zi, dar puțini știu că existența fructului avocado reprezintă, în sine, un lucru extraordinar.

Din punct de vedere nutrițional, avocado este foarte diferit de majoritatea fructelor. Asta pentru că avocado are un conținut mult mai mare de proteine și grăsimi decât alte fructe precum merele, portocalele și lămâile – acestea din urmă având mai mult zahăr și apă. Avocado conține totodată, cantități mari de potasiu și vitamine (C, E și K).

sursa: lakesideplants.com

Avocado este unul dintre cele mai vechi fructe de pe Pământ, având o istorie de peste 2,6 milioane de ani. În acea perioadă, animale uriașe populau pădurile ecuatoriale ale Americilor. Aceste animale – precum Glyptodon-ul – consumau periodic cantități uriașe de avocado, iar sistemul lor digestiv contribuia direct la reproducerea fructului prin eliminarea și fertilizarea semințelor în același timp. Totuși, o dată cu dispariția megafaunei din Americi, acum 10 – 13 mii de ani în urmă, au dispărut și animalele care ajutau la reproducerea fructului.

sursa: youtube.com

Norocul nostru a fost că oamenii primitivi iubeau acest fruct la fel de mult ca giganticele animale, așa că l-au cultivat. Fructul de avocado pe care îl consumăm astăzi este puțin diferit de cel de la vremea respectivă însă gustul și aspectul au rămas aceleași.

 

[Sursă imagine: mtv.fi]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.