7 decembrie 2023, 11:10

La Băile Herculane a fost inaugurat Izvorul de apă plată Domogled 2

În stațiunea Băile Herculane a avut loc luni, 11 septembrie, inaugurarea Izvorului de apă plată Domogled 2 din Centrul istoric.

Izvorul, denumit simbolic Domogled 2 este un proiect finanțat din fonduri europene în cea mai mare parte și din bugetul local cu o contribuție mai mică, cu autorul Ministerului Dezvoltării. Izvorul a fost construit și pentru a decongestiona circulația pe drumul care face accesul către primul izvor și să sperăm că prin darea lui în folosință să nu mai avem astfel de situații în zonă, a declarat primarul stațiunii, Cristian Miclău pentru Radio România Reșița.

Șeful punctului de lucru Băile Herculane al Sucursalei Vest din cadrul Societății Naționale a Apelor Minerale, Pavel Iacobici spune că apa din acest izvor se poate păstra în condiții propice, fără a fi mutată de la soare la umbră și invers, aproape un an.

În prezent, în împrejurimile stațiunii Băile Herculane sunt cunoscute 16 izvoare cu apă termominerală, înșirate de-a lungul Cernei pe o lungime de aproape 4 kilometri. Au fost executate mai multe foraje hidrogeologice, obținându-se astfel sporuri importante de debite (peste 4.000 m3 în 24 de ore).

Izvoarele de la Băile Herculane sunt comparabile prin valoare cu cele de la Vichy si Mont Dore.

Foto Radio România Reșița


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol